Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Ásó, balta, nagykaland: békülnek a politikafórumosok

2002.04.26. 10:57
Három nappal a választások második fordulója előtt békülő találkozó szervezésébe kezdett Ugor, az Index politika fórumának egyik tagja. A cél, hogy vasárnap délután a Nagyréten elássák a kampány alatt kikapart csatabárdot (lesz ásó, balta), majd egy ital mellett elbeszélgessenek arról, hogy mitől is durvulhatott el a hangnem a két szekértábor között.
Ugor kéri, hogy aki teheti, akinek már elege van az embertelen gyalázkodásokból, pártállástól függetlenül menjen el a találkozóra, mely a hűvösvölgyi Nagyréten lesz, vasárnap délután 15 órakor.

- Kérem, hogy aki vissza szeretne térni az emberi szóhoz, a hétköznapok kultúrájához, csatlakozzon egy üveggel és két pohárral egy megbékélés-piknikre. Ezen eláshatnánk ünnepélyesen az "Index-csatabárd" feliratú szekercét is - áll a topiknyitó felhívásban.

Ne legyen komcsizás, fasisztázás

Ugor abban bízik, hogy a személyes találkozás után emberibb hangnemben fognak vitázni egymással a polfórumosok. - Arctalanul mindenki hamarabb kezd káromkodni, mocskolódni. Ha megismerjük egymást, látjuk, hogy az egyes nickek alá tartozó arcok hús-vér emberek, magyar családapák, dolgoznak, szeretnek, van hobbijuk, satöbbi. Így talán kulturáltabb lesz a hangnem a polfórumon, és nem lesz bősz komcsizás, fasisztázás. - Megvettem a baltát, ami a csatabárdot fogja szimbolizálni, egy másik fórumozó hoz ásót. Tervezünk egy focimeccset is: ha lesz rá igény, lejátszunk egy jobbos-balos találkozót.

Eddig a békepohár topikhoz 280-an szóltak hozzá, a szervezők 50-100 fórumosra számítanak.

A kékbarisnya nicknevű tag felvetette, hogy a randevúra valószínűleg csak a kulturáltabb arcok mennek el, és ők nem is írtak soha vállalhatatlan dolgokat, gyalázkodásokat. Szerinte nem lesz mire a békekupát üríteni, mert akik ott lesznek, nem is haragudtak egymásra, csak más a véleményük.

Ha így is lesz, ez biztos nem fogja megakadályozni a részvevőket abban, hogy egy klassz délutánt töltsenek el együtt - véli Ugor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!