Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ásó, balta, nagykaland: békülnek a politikafórumosok

2002.04.26. 10:57
Három nappal a választások második fordulója előtt békülő találkozó szervezésébe kezdett Ugor, az Index politika fórumának egyik tagja. A cél, hogy vasárnap délután a Nagyréten elássák a kampány alatt kikapart csatabárdot (lesz ásó, balta), majd egy ital mellett elbeszélgessenek arról, hogy mitől is durvulhatott el a hangnem a két szekértábor között.
Ugor kéri, hogy aki teheti, akinek már elege van az embertelen gyalázkodásokból, pártállástól függetlenül menjen el a találkozóra, mely a hűvösvölgyi Nagyréten lesz, vasárnap délután 15 órakor.

- Kérem, hogy aki vissza szeretne térni az emberi szóhoz, a hétköznapok kultúrájához, csatlakozzon egy üveggel és két pohárral egy megbékélés-piknikre. Ezen eláshatnánk ünnepélyesen az "Index-csatabárd" feliratú szekercét is - áll a topiknyitó felhívásban.

Ne legyen komcsizás, fasisztázás

Ugor abban bízik, hogy a személyes találkozás után emberibb hangnemben fognak vitázni egymással a polfórumosok. - Arctalanul mindenki hamarabb kezd káromkodni, mocskolódni. Ha megismerjük egymást, látjuk, hogy az egyes nickek alá tartozó arcok hús-vér emberek, magyar családapák, dolgoznak, szeretnek, van hobbijuk, satöbbi. Így talán kulturáltabb lesz a hangnem a polfórumon, és nem lesz bősz komcsizás, fasisztázás. - Megvettem a baltát, ami a csatabárdot fogja szimbolizálni, egy másik fórumozó hoz ásót. Tervezünk egy focimeccset is: ha lesz rá igény, lejátszunk egy jobbos-balos találkozót.

Eddig a békepohár topikhoz 280-an szóltak hozzá, a szervezők 50-100 fórumosra számítanak.

A kékbarisnya nicknevű tag felvetette, hogy a randevúra valószínűleg csak a kulturáltabb arcok mennek el, és ők nem is írtak soha vállalhatatlan dolgokat, gyalázkodásokat. Szerinte nem lesz mire a békekupát üríteni, mert akik ott lesznek, nem is haragudtak egymásra, csak más a véleményük.

Ha így is lesz, ez biztos nem fogja megakadályozni a részvevőket abban, hogy egy klassz délutánt töltsenek el együtt - véli Ugor.