Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán bekiabált, a szocialisták kivonultak

2002.02.05. 22:39
Kivonultak az MSZP-frakció tagjai kedden kora este az Országgyűlés ülésterméből. A szocialista képviselők azt követően döntöttek így, hogy Keller László (MSZP) ügyrendi felszólásában elmondta: a miniszterelnök bekiabálásában hazaárulónak nevezte az ellenzéket.
Keller László arra kérte az elnöklő Szili Katalint, kérje fel Orbán Viktort, fejtse ki, mit ért kijelentése alatt. Szili Katalin közölte: a képviselő felvetése nem ügyrendi indítvány volt, és nem áll módjában szót adni a miniszterelnöknek. Az MSZP-frakció jelen lévő tagjai ezt követően vonultak ki az ülésteremből.

A Fidesz-frakció szóvivője nem hallotta

Horváth Zsolt, a Fidesz képviselőcsoportjának szóvivője az MTI érdeklődésére közölte, hogy nem hallotta a Keller László által idézett mondatot a miniszterelnöktől.

Szent-Iványi aggasztónak tartja

Szent-Iványi István, az SZDSZ frakcióvezetője elmondta: az SZDSZ előterjesztésének vitája folyt, ezért benn maradtak az ülésteremben. - Aggasztónak tartom, hogy miután tegnap a miniszterelnök higgadtságra szólította fel a parlamenti képviselőket, ma annak adta tanújelét, hogy önmaga képtelen megőrizni higgadtságát, és úgy tűnik, nem ura szavainak, és tetteinek sem - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Az MSZP közleménye

"Az MSZP országgyűlési képviselői megdöbbenéssel és felháborodással tapasztalták, hogy az elmúlt 12 év történetében eddig példátlan módon a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke hazaárulónak nevezte az ország legnagyobb ellenzéki pártjának képviselőcsoportját. Az Orbán-Nastase paktummal kapcsolatos előterjesztések parlamenti vitája során kormánypárti oldalról folyamatosan, a szokottnál is durvább, gyalázkodó bekiabálások hangzottak el. Ezt a szégyenteljes - a parlament szelleméhez, és a téma súlyához egyaránt méltatlan - hangulatot továbbszította a Miniszterelnök hazaárulózása. A szocialista képviselőcsoport határozott felszólítása ellenére a Miniszterelnök úr nem vonta vissza kijelentését, ezért az MSZP képviselői elhagyták az üléstermet. Az MSZP elvárja, hogy a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke kövesse meg képviselőit, választóit, mindazokat, akik elkötelezettek a parlamenti demokrácia iránt."