Piroska
3 °C
3 °C

Nem költöznek a polgári körök az FKGP-székházba

2002.11.11. 11:54
Kacsa, hogy a polgári körök akarnak a kisgazdák egykori székházába költözni, állította az Indexnek Szeremley Huba. A Belgrád rakparti épület tulajdonosa szerint ilyen üzletről nem volt szó az elmúlt időszakban.
"Abszolút kacsa" - cáfolta Szeremley Huba, az FKGP volt Belgrád rakparti székházának tulajdonosa az épület eladásáról szóló lapértesülést.

Nem volt róla szó

A Magyar Hírlap információi szerint ugyanis a polgári körök egyik vezetője azzal kereste meg a borász vállalkozót, hogy "bármennyit kér, kifizetik a székházért cserébe". Szeremley Huba az Indexnek nyilatkozva azonban azt állította, szó sem volt ilyen üzletről. Mint emlékezetes, az Orbán Viktor exminiszterelnök által alapított körök szolgáltató központjáról korábban úgy hírlett, hogy egy Orczy téri ingatlanban kap majd helyet. A központ megvásárlásához maga a volt miniszterelnök is kérte a mozgalom tagjainak anyagi támogatását a Vasárnapi Újság című rádióműsornak adott egyik interjújában. A polgári körök szervezéséért felelős Hende Csabát nem sikerült elérünk.

Kacskaringós vétel

Szeremley Huba megerősítette azonban, hogy rendeződött az FKGP vezetőivel folytatott jogvitája, így birtokába került a Duna-parti székház. A vállalkozó még az országgyűlési választások előtt kötött megállapodást a szorult anyagi helyzetbe került párttal, ám az FKGP-ből időközben kiszorult volt pártelnök megtámadta a szerződést. Torgyán József július végén, napokkal a visszafizetési határidő lejárta előtt jogszerűtlennek minősítette az egyébként jelenlétében kötött megállapodást. Szeremley ennek ellenére kijelentette, hogy amint bírósági döntés születik arról, ki az FKGP hivatalos képviselője, három napon belül kifizeti a 200 milliós foglaló után a vételárból fennmaradt 500 millió forintot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!