Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyanúsítottként hallgatták meg a volt államtitkárt

2002.10.16. 22:12
Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a rendőrség hétfőn kihallgatta Bártfai Bélát, a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkárát a Millenáris Kht. korábbi vezetője munkaviszonyának megszüntetése ügyében - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szerdán az MTI-vel.
Garamvölgyi László elmondta: a nyomozás - amelyet az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága rendelt el még júliusban jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt - ezen szakasza csaknem befejezéséhez ért.

Korábban a volt ügyvezetőt hallgatták ki

A rendőrség ugyanis korábban már Berkecz Máriát, a kht. egykori ügyvezetőjét is meghallgatta a munkaviszonyának megszüntetésével kapcsolatos körülményekről, illetve a hallgatási díjként átutalt 10 millió forintos összegről - utalt a szóvivő.

A rendőrség szerint gyetlen tényező tisztázatlan még: a korábban Berkecz Mária által használt szolgálati autót egyelőre nem találta meg a rendőrség. Garamvölgyi László szerint a hétfőn kihallgatott Bártfai Béla panaszt tett a gyanúsítás ellen, ám ez nem befolyásolja az eljárást.

Bártfai Béla korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott: az úgynevezett hallgatási pénz teljesen normális a munkaviszonyban állóknál, azt főként cégvezetőknél szokták alkalmazni, egy közös megállapodás összegszerű tartalmáról viszont nem illik beszélni.

Berkecz Bártfait okolta

A júliusban megjelent hírek szerint Berkecz Mária a munkaszerződésben foglalt járandóságának többszörösét, mintegy 21,6 millió forintot vehetett fel távozásakor. Mikor zárolták a lakását és számláját Berkecz Máriának, ő sem értette, hogy miért gyanúsítják hűtlen kezeléssel. Azt mondta: a kht. vagyonát ő "nem herdálhatta, és nem kívánt megválni a munkájától, ahhoz Bártfai ragaszkodott".