Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Best of Torgyán

2001.02.08. 21:26
Féregirtás, patakvér, bolsevista restauráció. A távozó miniszter egyedülálló retorikai fordulatai az elmúlt években sok fejtörést okoztak az ellenfeleknek, és követendő példaként magasodtak a hívek előtt. Lehetett rajtuk felháborodni, és sírva vigadni, idézni őket és vicceket gyártani, lehetett cáfolni, az ellenfelek kikérhették maguknak a ,,súlyos rágalmakat", a párttagok pedig előre dörzsölték a parlamentben kezeiket: ma vajon mit mond a mester. A torgyáni beszéd végletesen szélsőséges, mint amilyen a miniszter maga volt. Az Index a gyöngyszemek között mazsolázott.
,,Az tény, hogy a magyar mezőgazdaság padlót fogott, amikor én 1998-ban a tárca élére kerültem..."

*

,,Az, hogy ma a vidékfejlesztésről, mint az ország felemelkedésének fontos tényezőjéről beszélnek egyáltalán, az szerénytelenség nélkül mondhatom: az én küzdelmem eredménye is."

*

Torgyán József
,,A lovas turizmus Magyarország lehetőségeinek egyike. Hallottam már olyan véleményt is, hogy nekünk a ló olyan lehetne, mint Svájcnak a hó.,,

*

"Mi egy repülős dinasztia vagyunk! A vejem a kanadai Air France igazgatója!"

*

"Én megkérdeztem a mi frakciónk állatorvosait, hogy létezik-e a sertéseknél a kergemarha kórhoz hasonló betegség, úgy tudja, van ilyen kór, de ha nem fertőzte meg Lentner Csabát, akkor ne foglalkozzon a továbbiakban a holland sertések betelepítésének ügyével."

*

,,Mélységes demokráciával átitatottan vezetem a pártot"

*

"Nagy disznósághoz nagy erő kell"

*

,,Egyébként a Fradi-kapcsolatom régi, és elmondhatom, hogy amikor Újpesten ügyvédeskedtem, a feleségemet behívatta a IV-XV. Kerületi Bíróság elnöke, és elmondta neki: asszonyom, az ön férjével előbb-utóbb óriási gondok lesznek, mert fasiszta. A feleségem kérdezte, hogy mire alapozza ezt a feltételezést, mire azt válaszolta, merthogy Fradi-drukker. Tehát már akkor is sok mindent el kellett tűrnöm azért, hogy Fradi-szurkoló voltam és akkor úgy gondoltam, ha az életben úgy adódna, akkor segítenék a Fradin."

*

"Az egész ország bűzlik a rohadt narancstól, a magyar alma pedig eladhatatlan"

*

"Ha négy törpe összeáll és nászba borul, abból nem születik óriás."

*

"Orbán Viktornak nem a parlamenti választásokon, hanem valamelyik táncversenyen kellett volna indulnia. Nem hiszem ugyanis, hogy sasszélépésekben bárki versenyre kelhet vele"

*

"Ma még sziklaszilárdan kell állnia a magyar politikai élet bolsevista restaurációtól átnedvesedett gátrendsszerén".

*

"Felajánlottam Orbán Viktornak, hogy jöjjön a Fradiba focizni, de visszautasította, mert a Felcsút nem adta ki".

*

,,Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy megválasztott országgyűlési képviselő vagyok, valamint az FTC és az Országos Területfejlesztési Tanács elnöke, de sok nemzetközi funkcióm is van."

*

"A magyar nép a legritkább esetben megy ki az utcára..."

*

,,(...) Az együttműködés lehetséges területeit az alábbiakban körvonalaztuk: magyar paprikafajták honosítása thai földön (...) fácánfarm létesítése (...) magyar bor thaiföldi értékesítése. (...) Megfelelő promóció esetén mindenekelőtt a thai felsőbb rétegek hölgytagjai részére számításba jöhet a tokaji aszú mint desszertbor. (...) Számításba jöhet a krokodilbőr egy részének felvásárlása és magyarországi feldolgozása."

*


,,Megállapítottam, hogy a magyar agrártársadalom lényegesen kedvezőbb helyzetben van, mint a marokkói."

*

,,A KKP és a kínai állam legmagasabb vezetőivel is találkoztam. Megkíséreltem tisztázni: milyen lehetőségeink volnának, ha olyan kormányzat vezetné hazánkat, amely a keletet is preferálja - nos, kiderült, hogy ez esetben elképesztő távlatok nyílhatnának előttünk, valósággal új dimenziók tárulnának föl."

*

,,Koszorút helyeztem el a félkész vereckei emlékműnél. (...) Beregszikláson átvehettem a község díszpolgárává választásomat igazoló oklevelet."

*

,,Találkoztam Tim Yeóval, a konzervatív árnyékkormány mezőgazdasági miniszterével, akivel megvitattuk a brit konzervatív párt és az FKGP (...) agrárstratégiájának hasonlóságait, és értékeltük a hasonló politikai nézeteinkben rejlő komoly együttműködési lehetőségeket. William Hague-gel, a brit Konzervatív Párt vezérével való találkozómon köszönetet mondtam neki azért a folyamatos és következetes támogatásért, melyet pártja a nemzetközi porondon nyújtott az FKGP nemzetközi helyzetének rendezéséhez."