Eleonóra
-1 °C
2 °C

Választási beszédpanel-gyűjtemény az MSZP-től

2006.04.20. 15:17
Ha nem elég riasztó, hogy Orbán Viktorra szavaz, aki távol marad a szavazástól, fenyegetőzzenek Kövér Lászlóval, Semjén Zsolttal vagy Mikola István térnyerésével, tanácsolja körlevelében az MSZP információs központja a párt állva maradt képviselőjelöltjeinek. A pártközpont az egységes kommunikáció érdekében küldött ki az első forduló után a szocialisták központi üzeneteit összesítő kommunikációs háttéranyagot.

Az MSZP száztíz állva maradt képviselőjelöltjének és kampánystábjaiknak kommunikációs háttéranyagot küldött a párt információs központja, az első forduló után kialakult helyzetben használandó üzeneteket foglalták össze benne. Az egységes fellépéssel a Fidesz szintén egységesített és leegyszerűsített állításaira, többek között az államcsőd víziójára igyekeznek választ adni.

Rémképsor

"Nincs új a nap alatt: a depressziókampány megbukott, a Fidesz most riogatással próbálkozik. Ahogyan hazugság volt a 300 ezer forintos mandulaműtét rémképe Mikola Istvántól vagy a 74%-os gázáremelés, ugyanúgy üres az állam összeomlásáról szóló mostani riogatás is" - igazítja el a szocialista aktivistákat a dokumentum.

Az anyagban a mostanában a szocialista párt által folyamatosan hangoztatott paneleket sorolják, például hogy 1999-ben nagyobb volt az időarányos államháztartási hiány mértéke, mint most, és kifejtik: az okok közt szerepe van a 13. havi bérek kifizetésének. "Nincs szükség megszorításokra, nincs szükség új költségvetésre, pótköltségvetésre. Egész egyszerűen be kell tartani a szigorú és takarékos költségvetést, és a hiány tartható" - tartalmazza a háttéranyag, és arra is emlékeztet, hogy Orbánék a bukásuk után is százmilliókat osztottak szét baráti cégek között.

Kiknek adják

A dokumentum másik része azzal foglalkozik, milyen érvekkel lehet győzködni a szocialista szavazókat, hogy a második fordulóban is szavazzanak. "Aki április 23-án távol marad a szavazástól, az odaajándékozta a szavazatát Orbán Viktornak" - állítják, és arra buzdítják az aktivistákat, "ha ez nem elég ijesztő", tegyék hozzá, hogy "Kövér Lászlónak, Semjén Zsoltnak, sőt Mikola Istvánnak". Az érvelési útmutatás szerint a választásnak nem az a tétje, hogy "Orbán Viktor két bukás után nyugdíjba megy-e, vagy sem. Ez csak a jobboldal tétje, pontosabban a jobboldali megújulás tétje". A hallgatóság figyelmét arra kell felhívni, hogy az igazi tét "az, hogy nyugalom és összefogás, vagy ribillió és megosztottság lesz-e Magyarországon a következő években".

Tiltások szó szerint

2005-ben a hasonló beszédpanel-gyűjtemény jutott el az Indexhez. Az MSZP vidéki vezetőinek, képviselőinek és jelöltjeinek készült "sorvezető" a 2006-os büdzsé előnyeinek kidomborításához adott segítséget. Még korábban Draskovics-csomag takarékossági programjának pozitív megjelenítését igyekeztek elősegíteni egy központi szlogengyűjteménnyel, az még arra is kitért, milyen szavakat tanácsos kerülni a forrásvisszavágásról nyilatkozóknak.