Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A Fidesz az esélyesebb a fogadóirodában

2006.02.09. 15:50
A Fidesz győzelmét 1,66 szoros oddsszal, az MSZP-győzelmét kétszeres pénzzel hirdeti az egyik legnagyobb online fogadóiroda. A többiek is készülnek a választásra.

A Magyarországon is népszerű sportingbet online fogadóirodánál fogadni lehet a 2006-os parlamenti választás végeredményére, olvasható a Cavinton nevű blogon. A 23 ezer regisztrált magyar fogadóval rendelkező cég bukmékerei szerint ebben a pillanatban a Fidesznek nagyobb az esélye a győzelemre.

A legtöbb képviselő, vagy a miniszterelnök

A sportingbet 1,66 szoros pénzt fizet a nagyobbik ellenzéki párt győzelme esetére, ugyanakkor az MSZP ismételt kormányra jutása kétszeres pénzt hozhat. A szabályok szerint az a párt számít győztesnek, amelyik a legtöbb parlamenti helyet kapja a következő választások után. Döntetlennél a miniszterelnököt adó párt a nyertes.

Az eredeti oddszokat viszont a közvéleménykutatási adatok alapján állapították meg a választás időpontjának bejelentésének másnapján. Ekkor még kiegyenlítettek voltak a közvéleménykutatási adatok, ezért egyenlő esélyt adtak mindkét pártnak. A sportingbetnél a Fidesz úgy lett a választás esélyesebbje, hogy az oddszokat a beérkező fogadási összegek alapján módosítják.

Jobban hisznek a győzelemben, vagy többen fogadnak

A sportingbet felhívta a figyelmemet arra, hogy a "fogadási kedv nem egyenlő a választási kedvvel". Az eddig beérkezett "százas nagyságrendű fogadások" alapján kizárólag az állapítható meg, hogy a fogadók jobban hisznek a Fidesz győzelmében. "A tapasztalatok szerint - mondták a cégnél - az utolsó négy hétben rohamosan nő a fogadási kedv, ekkor várható egy pontosabb kép."

Más magyar nyelvű fogadóirodáknál is érdeklődtünk a fogadási lehetőségekről. A betandwin ügyfélszolgálatán elmondták, hogy már többen érdeklődtek náluk, lehet-e fogadni a magyarországi választásokra, ezért felvették a kapcsolatot a központtal. Az expektnél is csak az orosz és a francia választásokra lehet fogadni.

Csak online

A magyarországon monopolhelyzetben lévő állami Szerencsejáték Rt. nem tervezi a politikai fogadás bevezetését. Somorjai László szóvivő arról tájékoztatta az Indexet, hogy a törvény kizárólag sportcélú fogadást tesz lehetővé.