Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Betörtek az MSZP fonyódi irodájába

2006.04.07. 08:19
Az MSZP-s kampánystratégiát, az eseménynaptárt, az arculati elemeket, plakátterveket és a második fordulóra vonatkozó elképzeléseket tárolták azokon a számítóglépeken, amiket csütörtökön este vittek el ismeretlenek az MSZP fonyódi kampányirodájából.

Betörtek az MSZP fonyódi kampányirodájába csütörtök este. Az esetről Nyakó István, az MSZP szóvivője tájékoztatta az MTI-t. Kollmann Gergely, a MSZP-nek a 4. számú választókörzetben induló egyéni képviselőjelöltje az MTI-nek röviddel éjfél előtt telefonon elmondta, hogy kollégája este fél hétkor hagyta el az irodát, ő pedig kampányrendezvényről hazajövet éjjel, negyed tizenkettőkor jött az irodát nyitni.


Kollmann az irodát nyitva találta, a falra sprayjel felfestették, hogy "Hajrá, Fidesz", és az összes számítógépet elvitték. A rendőrség még az éjjel megkezdte a nyomozást, a helyszínen mintákat vettek. A kampányirodából hat számítógépet és egy értékes lapmonitort vittek el, a többi monitor, a nyomtatók, klaviatúrák és két mobiltelefon a helyszínen maradt.

A képviselőjelölt elmondása szerint a számítógépeken tárolták a kampánystratégiát, az eseménynaptárt, az arculati elemeket, plakátterveket és a második fordulóra vonatkozó elképzeléseket.

A Somogy megyi rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Index érdeklődésére megerősítette a betörés tényét, mint mondta 800 ezer forint értékben vittek el a betöröők számítógépeket. A rendőrség jelenleg ismeretlen tettesek ellen nyomoz.