Klaudia
-3 °C
3 °C

A diákok kérték, hadd buszozzanak a pályaavatóra

2006.03.28. 15:12
A fonyódi Bacsák György Szakképző Iskola kétszáz diákja is meghallgatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök avatóbeszédét az M7-es hétfőn átadott szakaszán. Az igazgató nem lát kifogásolnivalót abban, hogy a gyerekeket buszokkal szállították a rendezvényre, miközben más autópálya-avató ünnepségeken nem találkoztunk tanulókkal.

Az M7-es autópálya Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti szakaszának hétfői megnyitóünnepségén a Bacsák György Szakképző Iskola kétszáz diákja is megjelent. Korábban nem tapasztaltuk, hogy az ilyen rendezvényeken beruházókon, kivitelezőkön, újságírókon, helyi és országos politikusokon kívül más is lenne.

A lógósoknak nem tetszett

"A diákok nagy része ebből a térségből jár iskolánkba, és ilyen monumentális létesítmény nem épül minden évben a térségben" - mondta Zádori János, a Bacsák György Szakképző Iskola igazgatója.

"Lehet, hogy a kétszáz diákból néhányan inkább ellógták volna a hatodik-hetedik órát" - utalt az igazgató hétfői cikkünkben megszólalt diákra, akinek semmi kedve nem volt megjelenni a rendezvényen.

Amúgy is

Zádori szerint a szakiskola diáktanácsa kifejezetten kérte, hogy a tanulók is elmehessenek az avatásra, hiszen sokan a szüleikkel amúgy is megjelentek volna az új szakasz átadásán.

Az iskola ötszáz diákjából a kétszáz szerencsést a tanulmányi eredmények, illetve az életkor alapján választották ki, a rossztanulók, a komolytalanok és a kicsik nem úszhatták meg a hatodik-hetedik órát.