Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Újabb eljárás a hídfoglaló Budaházi ellen

2003.04.02. 08:55
Önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt állította elő kedden Budaházi Györgyöt a rendőrség. A tavalyi Erzsébet hídi blokád egyik szervezője EU-ellenes plakátokat ragaszgatott, mielőtt bevitték.
Előállították kedden a tavaly júliusi hídblokád egyik szervezőjét, Budaházi Györgyöt és három társát, önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt - derül ki a Magyar Nemzet szerdai számából. A lap szerint Budaháziék az európai uniós csatlakozás elutasítására buzdító plakátokat helyeztek el a fővárosban.

A falragaszokon egy horogkereszt egy vörös csillag, illetve egy EU-jelkép volt. Az önkényuralmi jelképek mellett két egymást fogó kéz, az uniós csillagok mellett viszont egy kézfogásra váró kéz szerepelt. "Lehet nemet is mondani" - üzente a falragasz. A rendőrség kedden házkutatást is tartott a plakátokat készítő Szabad Magyarországért Mozgalom belvárosi irodájában.

Futó Barnabás ügyvéd a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy bár formailag megvalósul az önkényuralmi jelképek használatának vétsége, tartalmilag nem, mivel a plakátok éppen a diktatúrák elutasítására szólítanak fel.