Valér
4 °C
8 °C

Tízmilliós bírság a Postának

2004.05.13. 07:47
Tízmillió forint bírsággal sújtotta a Magyar Postát a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) - írja Magyar Hírlap. A szervezet azért büntette meg az állami vállalatot, mert az rendszerint "elfelejti" felbélyegezni a küldeményeket, de a döntésben az is szerepet kapott, hogy a közelmúltban több ezer levelet és csomagot többnapos, illetve -hetes késéssel kézbesített a szolgáltató.
Egy éven belül már másodszor bünteti meg a Nemzeti Hírközlési Hatóság a Magyar Posta Rt.-t. Tavaly nyáron még csak ötmillió forinttal, idén pár hete ennek duplájával sújtotta a szervezet az állami vállalatot.

Leginkább azért, mert immár notóriusan nem bélyegzi le a feladott küldeményeket, illetve azok egy meghatározott részét, emiatt nem lehet nyomon követni, mikor is adták fel azokat, és nem lehet számon sem kérni a szolgáltatónál, miért juttatja el jelentős késéssel a leveleket és csomagokat a címzettekhez.

A mostani bírságba az is belejátszott, hogy a közelmúltban több ezer küldeményt jóval a törvényben rögzített határidőn túl postázott ki a címzettekhez az állami társaság - írja Magyar Hírlap.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője a Hírlapnak elmondta: már megkapták a hatóság elmarasztaló határozatát, és az ellen fellebbezéssel élnek.