Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Bajnai Gordont is elkezdték fürkészni

2008.09.18. 11:25
Dávid Ibolya MDF-elnök mellett Bajnai Gordon gazdasági minisztert is elkezdték megfigyelni az UD-cégcsoport emberei, mivel egy kormányfőváltás esetén személye szóba kerülhet a posztra. Más közszereplők is lehetnek a megfigyeltek névsorában. Az UD vezetője szerint viszont lassan már a közvélemény is röhög az újabb és újabb megfigyelési történeteken.

Bajnai Gordon gazdasági miniszterre is elkezdtek dolgozni a Dávid Ibolya MDF-elnök fürkészésével megbízott UD-cégcsoport emberei, legalábbis ilyen hírek érkeztek a nemzetbiztonsághoz, írja a HVG.

A lapban az olvasható, hogy a nyomozás nevük elhallgatását kérő ismerői szerint a céghez kötődő szakemberek több közszereplőt is elkezdtek megfigyelni, így például azokat, akik egy kormányfőváltás esetén potenciálisan szóba kerülhetnek a pozícióra.

„Így állítólag fölmerült, dossziét kellene nyitni Bajnai Gordon gazdasági miniszterről is” – fogalmaz a HVG.

Dávid Ibolya pénteken egy rögzített telefonbeszélgetés hanganyagára hivatkozva azt állította, hogy egy biztonsági cég Almássy Kornél érdekében megbízást kapott arra, hogy dolgozzon az MDF-re. Azt nem árulta el, honnan származik a hangfelvétel, azt mondta, kapta egy borítékban.

A cég az UD Zrt., amelynél szerdán tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda, miután büntetőeljárást indítottak ellene, csütörtöki információk szerint azért, mert a cég "milliónyi emailt olvasott el illetéktelenül, miután támadást intézett egy internetszolgáltató ellen."

Az UD vezetése határozottan cáfolja, hogy bármilyen módon közük lett volna Bajnai esetleges megfigyeléséhez. Tóth János igazgató szerint "lassan a közvélemény is röhögni fog azon, hogy miket találnak ki az UD-vel kapcsolatban", és talán még "nekünk is hízelgő, hogy milyen technikai hátteret és a kapacitást tételeznek fel rólunk". Tóth viszont biztos benne, hogy sem a HVG által bedobott megfigyelési történetre, sem a Dávid Ibolya-ügyre vonatkozóan nem találhattak adatot a nyomozók a cég gépein.