Emőke
-4 °C
9 °C

Milliárdos buszbeszerzés a BKV-nál

2003.07.31. 07:44
Alacsony padlós buszokkal és trolikkal fejlesztené járműparkját a BKV. Az beszerezni kívánt ötven, legjobb esetben százötven autóbusz nem oldja meg a gondokat, a társaság négyszáz járművét kell leselejtezni.
Félszáz alacsony padlós busz és tizenöt, szintén alacsony padlós troli vásárlására írt ki közbeszerzési eljárást a BKV - írja a Magyar Hírlap. Bár a tender valamit javít a közlekedési vállalat járműparkján, a problémákat nem oldja meg - írja a lap.

A társaság ugyanis kétszáz csuklós és kétszáz "szóló", egyszerű autóbusz leselejtezésére kényszerülhet. Ugyancsak nehezíti a helyzetet, hogy a BKV a 2-es metró felújítására is készül. A három nyáron át tartó munkák idején a metrószerelvényeket is autóbuszok pótolnák.

A tender szerint a BKV nem is zárta ki további buszok beszerzésének a lehetőségét, a nyertes szállítóval 50-150 buszról írnak alá szerződést. Az első járműveknek 2004 július 31-ig kell megérkezniük.

A korszerű szóló buszok és trolik ára 30-50, a csuklós buszoké 60-70 millió forint. Egy metrószerelvény egymilliárd, egy villamos 7-800 millió forint - írja a Magyar Hírlap.