Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Távozik a Blikk főszerkesztője

2004.09.29. 16:14
Pallagi Ferenc a napilap piac legsikeresebb újságjának főszerkesztői székét feladva átmegy tanácsadónak Neue Passauer Presee-hez. Állítólag marasztalták, de aztán tiszteletben hagyták döntését.
Október elsejével egy német lapkiadóhoz távozik a Blikk főszerkesztői tisztéből Pallagi Ferenc. A távozó főszerkesztő 1997 óta tölötte be a pozíciót, és most tanácsadóként egy multinacionális kiadóvállalathoz, a Neue Passauer Presee-hez szerződik.

Marasztalták

Papp Béla, a Ringier Kiadói Kft. ügyvezetője elmondta, hogy marasztalták a főszerkesztőt. Pallagi ugyanakkor folytatja a lapban Tízezer perc című publicisztika-sorozatát. Utódja Fejes Gábor jelenlegi főszerkesztő-helyettes lesz.

Gyárfás Tamás, a Magyar Televízión jelentkező reggeli műsor producere úgy nyilatkozott, Pallagi Ferenc új szerződése "Nap-keltés munkáját nem veszélyezteti", így a továbbiakban is ő lesz a pénteki műsorvezető.

A Ringier Kiadói Kft. közleményében komoly veszteségként értékeli, hogy "a bulvárpiac legtapasztaltabb főszerkesztője távozik". A közlemény szerint az öt évvel ezelőtti 105 ezer helyett a lapból az idén naponta átlagosan 256 ezer példányt adnak el, míg az újság hirdetési árbevétele az 1999-es 640 millió helyett 3,15 milliárd forint lesz a kiadó kalkulációi szerint.  • Vennék
  • Hírek