Natália
1 °C
7 °C

Távozik a Blikk főszerkesztője

2004.09.29. 16:14
Pallagi Ferenc a napilap piac legsikeresebb újságjának főszerkesztői székét feladva átmegy tanácsadónak Neue Passauer Presee-hez. Állítólag marasztalták, de aztán tiszteletben hagyták döntését.
Október elsejével egy német lapkiadóhoz távozik a Blikk főszerkesztői tisztéből Pallagi Ferenc. A távozó főszerkesztő 1997 óta tölötte be a pozíciót, és most tanácsadóként egy multinacionális kiadóvállalathoz, a Neue Passauer Presee-hez szerződik.

Marasztalták

Papp Béla, a Ringier Kiadói Kft. ügyvezetője elmondta, hogy marasztalták a főszerkesztőt. Pallagi ugyanakkor folytatja a lapban Tízezer perc című publicisztika-sorozatát. Utódja Fejes Gábor jelenlegi főszerkesztő-helyettes lesz.

Gyárfás Tamás, a Magyar Televízión jelentkező reggeli műsor producere úgy nyilatkozott, Pallagi Ferenc új szerződése "Nap-keltés munkáját nem veszélyezteti", így a továbbiakban is ő lesz a pénteki műsorvezető.

A Ringier Kiadói Kft. közleményében komoly veszteségként értékeli, hogy "a bulvárpiac legtapasztaltabb főszerkesztője távozik". A közlemény szerint az öt évvel ezelőtti 105 ezer helyett a lapból az idén naponta átlagosan 256 ezer példányt adnak el, míg az újság hirdetési árbevétele az 1999-es 640 millió helyett 3,15 milliárd forint lesz a kiadó kalkulációi szerint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?