József, Bánk
-6 °C
0 °C

Gyurcsány Kláráról, Edináról és Piroskáról vall blogjában

2006.05.04. 22:19
Tízéves házassági évfordulójáról írt bejegyzést blogjába Gyurcsány Ferenc, aki azt is elárulja, hogy pénteken három napra elutazik párjával. Dobrev Kláráról megtudhatjuk, hogy ízig-végig polgári lány, kapcsolatuk elején sokat vitáztak, de Gyurcsány tőle tanulta meg, milyen is az, beszélgetni. A miniszterelnök szerint a magánéletre is oda kell figyelni, majd azzal bíztatja magát: “hát akkor húzzunk bele!”

“Kétévi ismeretség után házasodtunk össze Klárával 1996-ban. Ő 24 éves volt, én 35. Két olyan ember találkozott, akiket erős személyiségnek tartott a környezete. Ha úgy tetszik dominánsnak. Mi tagadás, emberünkre akadtunk egymásban” – írja csütörtöki blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki tízéves házassági évfordulóját ünnepli.

Ki mosogat?

A kormányfő szerint mindketten olyan társat kerestek, aki "nem egyszerűen a fellobbanó szerelem forrása", hanem "barát is, aki a titkaink tudója, akitől nem elrejteni kívánunk valamit, hanem megmutatni”.

Kapcsolatuk elején sokat vitatkoztak arró, kinek mi a szerepe, ki mosogat, ki megy a gyerekekért - vall a kormányfő, akinek két gyermeke volt előző házasságából.

A kormányfő korábban már írt munkás asszony édesanyjáról, Katusról, és önpusztító édesapjáról. “Klára ízig-vérig polgár lány volt, belvárosi, polgári háttérrel. Mindehhez a bolgár édesapával hozott sajátos ízű kultúrával, szokásokkal, nyelvvel, görög-katolikus háttérrel” – írja a kormányfő, aki szerint így bennük két külön világ találkozott.

“Ha megkérdeznék, hogy mi is a legizgalmasabb a házasságunkban, akkor azt mondanám, hogy az a képesség és az a vágy, hogy beszéljünk egymással”. Ezzel kapcsolatban Gyurcsány felidézi, hogy az ő családjában a praktikus ügyeken kívül nem volt szokás beszélgetni a világ dolgairól.

Proli gyerek

Ezt “proli család gyermekeként“ Budapestre kerülve látta először, majd “ezt teremtette meg Klára, ebben volt leginkább társ, és ebben alakította át leginkább hétköznapi életemet”. Mint írja korábban otthon csak a magánügyekről beszélgetett, “valahol máshol barátokkal vagy éppen a KISZ-ben” pedig a közügyekről. Klárával való “több mint házasságában” Gyurcsány újra tudta egyesíteni ezt a két dolgot.

A kormányfő ír válásáról is, arról, hogy volt feleségével nagyon jó a kapcsolata, sőt ő és Dobrev Klára gyakran együtt beszéli meg a gyerekek ügyét. “Ehhez kellettek ezek a nagyszerű teremtések. Klára és édesanyja Piroska, és kellett hozzá Edina. Mert mi tagadás, talán neki volt a legnehezebb valamennyiünk közül” – olvasható a blogban.

A kormányfő azt is közli, hogy pénteken három napra csak kettesben elutazik feleségével ünnepelni és a jövőről beszélgetni. “Bármilyen félreérthetően hangzik, azt kell mondjam: gyarapítani kell személyes életünk gazdagságát épp úgy, mint ahogy befektetést és áldozatot is követel a szakmai előremenetel. Szóval érdemes belehúzni. Hát akkor húzzunk bele!” – zárja a bejegyzést a kormányfő.