Ervin
14 °C
21 °C

Salgó visszavonatná a külső BM-vonalakat

2003.06.26. 15:22
Az országos rendőrfőkapitány szerint tizenhat BM-vonalat helyeztek külső cégekhez, többek között a Paksi Atomerőműhöz, amely biztonsági okok miatt rögvest 5 vonalat is kapott. Salgó szerint a tizenhat vonalból tizenkettőért nem kellett fizetnie a cégeknek. A főkapitány javaslatot tett Lampert Mónikának valamennyi vonal visszavonására.
Tizenhat BM-vonalat helyeztek külső cégekhez, az engedélyek mindegyike 2002. június 1-je előtt született - közölte az országos rendőrfőkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Tizenkettő térítés nélkül

Kihelyezett vonalat kapott többek között a Hekus Magazin szerkesztősége, a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány és a Paksi Atomerőmű, utóbbihoz biztonsági okok miatt öt állomást is telepítettek - mondta Salgó László. Hozzátette: a 16, egyébként nem titkos vonal közül 12 üzemelt korábban "térítés nélkül".

Salgó László közölte: javaslatot tett a belügyminiszternek valamennyi vonal visszavonására. Tájékoztatása szerint a BM-vonalak működtetéséért a BM közigazgatási államtitkára a felelős.

Kék lámpa

A rendőrfőkapitány kijelentette: érthetetlen hogy a sajtóban megjelent hírek alapján miért neki kell olyan dolgokról számot adnia, amelyek nem az ő hivatali ideje alatt történtek. Példaként említette az ORFK, a határőrség és a vám- és pénzügyőrség között 1994 januárjában aláírt, később többször módosított együttműködési megállapodást több szaklappal, köztük a Hekus Magazinnal, amelyek célja a rendőrség külső kommunikációjának javítása volt.

Kitért arra is, hogy ilyen szerződés alapján engedélyezték korábban a megkülönböztető jelzés (kék lámpa) használatát is egy, az említett magazinhoz kirendelt hivatásos tiszt számára. Salgó László elmondta: közös megegyezéssel felbontotta Fodros István "kommunikációs háttérmunkát végző tanácsadó" közalkalmazotti munkaszerződését.