Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Feltörték a Belügyminisztérium honlapját

2003.07.04. 22:20
Péntek délután fél négy körül a rendőrségi hírek helyén a goldengate.hu pornó oldalai fogadták a látogatókat. A szolgáltatás este 9 órára helyreállt. Az MTI értesülése szerint a hacker-támadás kapcsolatba hozható egy pénteken Tatabányán kezdődött, kétnapos hackertalálkozóval.
Feltörték a Belügyminisztérium és a rendőrség honlapját pénteken délután. Az egyelőre ismeretlen hackerek körülbelül délután fél négy körül törték fel a minisztérium és az alárendelt szervek internetes honlapjait - adta hírül a HavariaPress. A háló belügyi oldalainak használói a délután folyamán számos oldalt nem tudtak megnyitni, vagy pedig az egyes hírekre kattintva a goldengate.hu erotikus oldalai nyíltak meg. Úgy tudni, a honlap teljes helyreállítása napokig is eltarthat, a minisztérium internetes szolgáltatása addig szünetel.

A rendőrség már megkezdte a nyomozást az ügyben, tekintettel arra, hogy ez a tevékenység bűncselekménynek minősül. Egyelőre nem tudni, hogy az ismeretlen elkövetők juthattak-e olyan információk birtokába, amelyek nyilvánosságra kerülése károkat okozhat.

A hírügynökség értesülései szerint a rendőrség első, ideiglenes honlapját egyszer már érte hasonló támadás. Az illetékesek akkor azt ígérték, hogy a végleges belügyi honlap a Miniszterelnöki Hivatal kezelésében lévő, feltörhetetlen szervergépen működik majd.

Helyreállt péntek este 9 órára a szolgáltatás a Belügyminisztérium internetes honlapján. A hacker-támadás következményeit a szakemberek felszámolták - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Urbán Tamás a honlapj szerkesztője elmondta azt is, hogy eljárás indul a számítógépes támadók ellen.

Az MTI értesülése szerint a hacker-támadás kapcsolatba hozható egy pénteken Tatabányán kezdődött, kétnapos hackertalálkozóval.