Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Bognár László: a balliberális média csinált ekkora hajcihőt

2001.08.08. 17:10
A MIÉP alelnöke a zsidókérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "világszerte érvényesül a kettős mérce", de "erősödik a konzervatív jobboldali eszme, és így új mértéke lesz ennek a jelenségnek is". Bognár szerint a Fradival kapcsolatos MIÉP-állásfoglalás a rossz privatizáció és a társadalmi visszásságok ellen lép fel, és nem gyűlöletkeltő. Az alenökről kiderült, hogy teniszezni a "Pofádat befogod" feliratú pólóban szokott, és négy diplomája mellett megszerezte a "felszentelt ördögűző" címet is.
vangog:

Bognár László
- "Az FTC-t megszerezte az a mohó, gátlástalan üzletcsoport, amelynek semmi köze sincs a Ferencvároshoz és a magyarsághoz.(_) A fradisták mindig is úgy érezték, hogy míg ők a nép egyszerű gyermekei, addig a társadalmi ranglétrán fölöttük állók a zsidó fogalomba tömöríthetők". E beszéd alapján ön a magyar fogalomba tömöríthető? Ön szerint kinek van köze, kinek lehet köze a magyarsághoz?

Bognár László:

- A Fotex Rt.-nek csak 48 százalékban van köze a magyarsághoz, hiszen nagyobb részben panamai és Virgin-szigetek-i bejegyzésű. Visszakérdeznék: mit szólnának a kifogásolók, hogy ha Jasszer Arafat, vagy a Hamasz egyik cége megvenné az Ajax-ot Hollandiában, vagy Izraelben a Maccabit?

Chat noir:

- Elhíresült nyilatkozata saját kútfőből származik, vagy párttársának írói munkássága, csak Önnel mondatták el? Ez már a választási harc része? Nyilatkozata miatt, nincs lelkiismeret furdalása?

Bognár László:

- A nyilatkozat a MIÉP országos elnökségének állásfoglalása volt. Sajnálatosan a balliberális hírközlő szervek csináltak ilyen nagy hajcihőt. Ez nagyon sajnálatos. Amit Ön a televízióban látott, hogy a kertemmel foglalkozom, az igazából a megmérgezett kutyám eltemetése volt.

kaleb:

- Ha Ön nem tudja, hogy a panamai off-shore cég mögött ki áll, akkor miért emleget nemzetidegen, zsidó tőkét? Ha pedig tudja, hogy a panamai cég valójában Várszegi Gáboré, akkor miért bujócskázik? Miért mondja, hogy attól külföldi, mert panamai, miért nem azt mondja, hogy attól külföldi (és "nemzetellenes"), mert Várszegi Gáboré?

Bognár László:

- A Fotex Rt., mely 80 százalékban tulajdonosa a Ferencvárosnak. 52 százalékban panamai bejegyzésű Blackburn Co., valamint a Zürich Investment Co. Ez a kettő 50 százalékos tulajdonos a Fotexben. Akkor most visszakérdezek, hogy magyar vagy idegen tulajdonú-e a Ferencváros.

Gambas:

- Amikor Torgyán József és pártja kezében volt a Fradi sorsa, és látni lehetett, hogy ez nem vezet jóra, akkor miért nem próbáltak határozottabban fellépni!?

Bognár László:

- Mi azt hittük, hogy Torgyán József teljesen rendbe tudja tenni a Ferencváros gazdasági ügyeit. Sajnos ez nem sikerült.

jenor:

- Egy szociológiai tanulmánynak nem lehet antiszemita olvasata. Vagy a tanulmány volt antiszemita vagy az Ön nyilatkozatának "antimagyar", "antimiépes" olvasatával állunk szemben. Ez nem gyűlöletkeltés? Ez nem megfélemlítés? Nem tervez jogi lépéseket "vádlóival" szemben, és mennyiben terheli a Fideszt felelősség a mai állapotokért?

Bognár László:

- Egy szociológiai tanulmánynak valóban nem lehet antiszemita olvasata. Csak egyféle olvasata van. Ez nem gyűlöletkeltés, nem megfélemlítés. Az Ifjúsági- és Sportminisztériumot abban terheli a felelősség, hogy háromévi időhúzása kényes helyzetbe hozta a Ferencvárost anyagilag. Nem tendert írt ki, mint ahogy kellett volna, nem a közbeszerzési és versenytörvénynek megfelelően. Hanem egy mesébe illő tíz nap alatti, villámgyors privatizáció történt. A MIÉP a privatizáció ellen szólt, valamint azért, hogy nem lehet közös tulajdonosa egy hagyományosan nem ellenség, hanem sportellenfél csapatoknak.

ttaarrllee:

- Véleményem szerint a fő gondot az jelenti, hogy két élvonalbeli labdarúgó csapatnak egy és ugyanaz a tulajdonosa, így nagy a bundázás veszélye.

Bognár László:

- Igaza van, valóban nagy a bundázás veszélye. Én azt nem értem, hogy a többi csapat miért nem nyilvánít véleményt, amikor ez az ő bőrükre is megy, és természetesen a Liga tisztasága a tét.

Bobby Bowfinger:

- Ugye, adott volt egy csőd szélén álló klub, az FTC. Egy nemzeti kincs. Adva volt a lehetőség bárki számára, hogy segítsen rajta. Kérdem én, önök eddig miért nem segítettek a csapaton?

Bognár László:

- Azért nem hallattuk a hangunkat, mert eddig senki nem vette meg a Fradit. Azért vagyunk egy politikai pártnak a képviselői, hogy hevesen tiltakozzunk a rossz privatizáció és a társadalmi visszásságok ellen.

mindentbele:

- Az érvelésük szerint a Malév sem magyar nemzeti légitársaság, mert adózási okokból egy offshore cégen keresztül bérli vissza saját magától a gépeit és így lényegében külföldi tulajdonban van.

Bognár László:

- Ugyanúgy harcoltunk a Malév privatizációja ellen, mint a Fradi privatizációja ellen. Hiszen erről szól az állásfoglalásunk.

szakall:

- Ön szerint mikor ér véget a már az a rémálom, hogy ha valaki a nemzeti oldalról bármilyen szövegkörnyezetben kiejti a száján egy a Földközi-tenger keleti partján faji alapokon országba szerveződő népirtó militáns náci népcsoport nevét, akkor egyből antiszemita? Mi a véleménye erről a furcsa jelenségről?

Bognár László:

- A kérdés tartalmazza a választ, valóban világszerte érvényesül a kettős mérce. A jelenségről az a véleményem, hogy világszerte erősödik a konzervatív jobboldali eszme és így új mértéke lesz ennek a jelenségnek is.

Subiaco:

- Ön szerint mikor érhetjük el azt, hogy a balliberális médiatúlsúly megszűnjön? Amikor kisöpörhetjük a kommunista söpredéket végre abból az intézményrendszerből, ami a tömegek leghatásosabb (most félre) manipulálását végzi...

Bognár László:

- Nem kell sok idő hozzá, hogy elérjük ezt az időt, amit Ön kérdez. A szemléletváltás már elkezdődött mind Európában, mind Magyarországon és a magyar kormány is ezen az úton indult el. Csak még nem volt elegendő bátorsága és ereje a radikális váltásra. Mi azért vagyunk, hogy erre bátorítsuk őket.

Subiaco:

- Ön nem érez némi elégedettséget 'liberális' elvtársak nyüszítéseit olvasva? Ön szerint is csak ennyit tud már a baloldal? Önnek van a baloldalon olyan 'kedvence' akivel bár nem értenek egyet, de eszmét tudnak cserélni?

Bognár László:

- Igen érzek elégedettséget. A baloldal nagyon rosszul politizált az eddig ebben a ciklusban. Csak támadtak, melyre a válasz az volt a kormánypártok részéről: miért nem csinálták meg 74 százalékos többséggel az előző ciklusban. Hegyi Gyulával (társam a társadalmi szervezetek bizottságában) tudok eszmét cserélni és még sok más baloldalival is.

fke:

- Ha a MIÉP állítólag a diplomások körében lesz egyre népszerűbb, miért próbálkozik más rétegek meghülyítésével? 2. Ha ennyire népnemzeti a Fradi, miért nem vette meg a MIÉP? 3. A Fradi csak focicsapat? 4. Megmagyarázta volna a B-középnek, ha nem jön a FOTEX, hogy pénzhiány miatt nincs több meccs? Javaslatom: ne nagyon nyilatkozzon, mert pártja népszerüsége 1 % alá csökkenhet.

Bognár László:

- Úgy érzem a MIÉP népszerűsége csak nőtt a Fradi-ügyben tett nyilatkozatai miatt. Szabó Dezső írót (érettségi tananyagot) idézve a válaszom a következő: "Sajátos tudományos jelenség volna az, ha antiretekizmus bűnébe esnék, ahányszor egy retket felismernék reteknek, vagy ha azt állítanám, hogy retek van és fel lehet ismerni a kókuszdiók, narancsok, birsalmák közt." Személyesen is tapasztalom a MIÉP népszerűségének növekedését. - Istóczy Győző antiszemita pártjának faji alapú ideológiája nem tartozik a MIÉP szellemi elődei közé. Ez az ideológia a nemzetközi cionizmus ideológiájával rokon inkább. A MIÉP mindkettőtől elhatárolódik, mert keresztény párt és a kereszténység a szellem felsőbbrendűségében hisz, nem az anyag, például a rassz értékében.

vakkan:

- Milyen kérdéseket tart ma Magarországon a legégetőbb problémáknak ? Kormányra kerülése esetén mik lennének a legelső lépéseik ?

Bognár László:

- A MIÉP minden választókerületben indít képviselő-jelöltet. A MIÉP kampány vezérmotívumai: új pénzügypolitikát hirdetünk, a privatizáció felülvizsgálatát a gazdasági szektorban, nemzeti kulturális önvédelmet, szembeállítjuk a globalizáció multikultúrális tendenciájával. Tudjuk, hogy egyedül nem tudjuk legyőzni az új nemzetköziséget, de éppen ezért fő célunk a magyar társadalmat a túlélésre megszervezni. Cél a nemzeti fogyatkozás megállítása, közbiztonság, jogbiztonság, szociális biztonság és a meggyengült nemzettudat megerősítése.

narancstalan:

- Mi lesz a következő szakadt pólójának a felirata?

Bognár László:

- A trikón - amely rajtam volt a televízióban - "Magyar vagyok nem turista" felirat állt. Most láttam nyugati újságokban is, hogy közkedvelt ezen szlogen, különböző nyelveken. Persze magyar szó nélkül. Amit viselte P-Mobil készítette trikó és van még egy a "Pofádat befogod" feliratú trikó, ami szintén az övék és azt a teniszmérkőzésekre veszem föl.

Sintra:

- Szokott Ön olvasni? És mit? Újságokat, szépirodalmat, horgászújságot, néha Radnótit is? Milyen barátai vannak Önnek privát? Csak nagy bajszú árja magyarok? Hisz Ön Istenben??? Olvasta valaha is a Bibliát?

Bognár László:

- Tévénézés helyett sokat olvasok, újságokat, szépirodalmat. Kedvencem Radnóti Miklós. Horgászújságot nem olvasok. Természetesen szóba állnék mindenféle vallású és fajú emberrel. Igen, hiszek Istenben. Nemcsak hogy olvastam a Bibliát, hanem felszentelt ördögűző vagyok!

kaleb:

- Ez vicc? Hogy lesz valaki ördögűző? Van ilyen szak az egyetemen?

Bognár László:

- Az ördögűzés az egy kisebb szentség, a végső papszentelés előtt. Valóban a hittudományi karokon erről oktatnak

Tuborg:

- Remélem olvasta az Élet és Irodalom zseniális Sieg Heil! cimű cikkét, önről és pártjáról. Mi a véleménye róla?

Bognár László:

- Igen, kedves Tuborg olvastam az ÉS-ben a cikket. Ettől még azért férfinak érzem magam. Őszinte voltam.