Valér
4 °C
8 °C

Nem találtak bombát az FVM-ben

2005.03.08. 18:30
Biztonsági őrök tessékelték ki a politkusokat, a gazdákat, a minisztériumi alkalmazottakat és az újságírókat az agrárminiszétrium épületéből, miután egy óra előtt bombariadót jelentettek be. A Kossuth téri épületben nem találtak bombát.

Nem sokkal egy óra előtt kiürítették a földművelésügyi minisztériumot, ahol éppen folytak a tárgyalások a gazdák képviselői és a tárca vezetői között. Az épületből a biztonsági őrök mind a tárgyalások résztvevőit, mind az arról tudósító újságírókat és az FVM alkalmazottait is kiterelték a bombariadó miatt.

Erről az alkalmazottakat az épületben e-mailen tájékoztatták. Több órás átvizsgálás után, a rendőrök nem találtak robbanószert, így a tárcánál folytatják a demonstráló gazdák és az FVM szakértői közötti plenáris tárgyalások előkészítését. A demonstráló gazdák és az agrártárca megbízottai között kedden délután 4 óra körül újrakezdődtek a tárgyalások.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat tűzszerészei hamarosan megérkeznek a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium épületéhez, ahonnan jelzés érkezett a bombariadóról, mondta a szolgálat szóvivője nem sokkal egy óra után.

Háromnegyed órát késett a tárgyalás

A tárgyalás egyébként negyvenöt perces késéssel kezdődött a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban a demonstráló gazdák és az agrártárca megbízottai között.

A tanácskozás elején Németh Imre agrárminiszter elmondta, hogy a közvetlen terület alapú támogatások forrásaiból eddig 166 ezer gazdálkodó kapott támogatást. A gazdálkodók hárommillió-háromszázhetvenezer hektár után vehették fel valamivel több mint 38 milliárd forintot kitevő támogatásukat.

Reménykednek

Az agrártárca vezetője korábban szakértői egyeztetéseken vett részt, ezek alapján reményét fejezte ki, hogy kedden esetleg eljuthatnak a gazdákkal a tárgyalások végéig is. Ezt azonban aláásta a kora délutáni bombariadó.

Jakab István, a Magosz elnöke reméli, hogy a terület alapú támogatások forrásaiból fennmaradt összeg hamarosan a gazdákhoz kerül. A Magosz elnöke ugyancsak abban reménykedik, hogy hamarosan megegyezés születik a két fél Között.

Németh a nem demonstráló gazdákkal egyeztetett

A plenáris tárgyalások előtt Németh Imre földművelésügyi miniszter egyeztetett Nagy Tamással, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnökével és Csikai Miklóssal, a Magyar Agrárkamara elnökével. E két szervezet a Hír Televízió információi szerint nem vesz részt a gazdák akcióiban.

Nagy Tamás szerint a demonstráló gazdák és a minisztérium képviselőinek a megállapodás után újabb tárgyalási fordulót kell kezdeniük, ahol a három gazdaszervezet és a tárca közös felelősséget vállalna a meghozott döntésekért.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft