Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

1,8 millió forintos kárt okoztak a hétvégi rendbontók a rendőrségnek

2008.09.23. 10:12
A Budapesti Rendőr-főkapitányság technikai felszerelésében körülbelül 1,8 millió forint keletkezett a hétvégi zavargások során, tájékoztatta az Indexet a BRFK kommunikációs osztálya.

A BRFK kommunikációs osztályán az Index kérdésére elmondták, még nem született döntés arról, hogy indul-e a szombati, zavargásokba torkolló tüntetések szervezői ellen eljárás.

Hozzátették, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság technikai felszerelésében körülbelül 1,8 millió forint keletkezett a hétvégi a rendzavarásban.

A szeptember 20-i tüntetéseken 15 személyt állított elő a rendőrség. A BRFK közleménye szerint a 15 főből 1 személyt a személyazonosságának igazolása miatt állítottak elő.

A Budapesti rendőr-főkapitányság 2 személlyel szemben lopás vétség, 1 személlyel szemben garázdaság vétség, 1 személlyel szemben önkényuralmi jelképek használata, 2 személlyel szemben jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség, 2 személlyel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, 2 személlyel szemben jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség és közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, 1 személlyel szemben jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség és személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelesség megszegése miatt indított eljárást.

Három személyt hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt állítottak elő, velük szemben az eljárást a Budapesti Nyomozóügyészség folytatja le.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!