Olivér
5 °C
8 °C

Kilépett az MDF-frakcióból Boros Imre

2002.09.06. 12:06
Elhagyta a Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportját Boros Imre. A volt PHARE-minisztert a párt elnöksége kedden szólította fel erre. A politikus morális kötelességének nevezte mostani lépését.
A Magyar Demokrata Fórum lakiteleki frakcióülésén pénteken reggel megjelent Boros Imre, aki arról tájékoztatta a képviselőcsoportot, hogy azonnal önként távozik a frakcióból. Herényi Károly szóvivő emlékeztetett arra, hogy Boros Imre az országos elnökség felszólításával egyezően döntött.

Morális kötelesség

A párt országos elnöksége kedden egyhangúlag azt kérte Boros Imrétől, hogy önként távozzon a demokrata fórum parlamenti képviselőcsoportjából, mert a testület szerint Boros Imrének, az Orbán-kormány PHARE-ügyekért felelős miniszterének múltjával kapcsolatos, a frakciónak adott írásbeli nyilatkozatai és a sajtóban tett nyilatkozatai között feloldhatatlannak tűnő ellentmondások vannak.

A döntés ellen Boros Imre akkor tiltakozott, de pénteki, közleményében kilépését a frakcióból így indokolta: "a körülményeket sokoldalúan mérlegelve, morális kötelességemnek érzem, hogy a helyzetből adódó döntési tehertől a frakciótagokat mentesítsem".

Előzmények

Boros Imre a múltjával kapcsolatos első cikkeket cáfolta, de nem sokkal később elismerte, hogy "devizabűncselekmény-koholmányokkal zsarolva" kényszerítették az állambiztonsági szervekkel való együttműködésre. A politikus - aki nem MDF-esként került az Országgyűlésbe - vitába keveredett Dávid Ibolya pártelnökkel is, aki közölte: Boros elvesztette a bizalmát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?