Boglárka
19 °C
35 °C

Az MSZP nem hosszabbítana a brókerbizottságban

2004.03.29. 14:26
Nem támogatják a szocialisták Demeter Ervin fideszes elnök javaslatát a K&H brókerbotrányt kivizsgáló bizottság április 20-án lejáró működésének meghosszabbítására. Demeter meghallgatná Kulcsár Attilát is, Tóth Károly szocialista képviselő szerint Kulcsár nem valószínű, hogy igazat mondana a testület előtt.
Az Országgyűlés úgynevezett brókerbotrányt vizsgáló bizottságának fideszes elnöke szükségesnek tartja a testület április 20-án lejáró mandátumának meghosszabbítását azért, hogy meghallgathassák Kulcsár Attilát, az ügy fő gyanúsítottját. Tóth Károly szocialista képviselő szerint nem szükséges meghosszabbítani működésüket, ugyanis nem az idő hossza, hanem az akadályozta munkájukat, hogy velük párhuzamosan zajló büntetőeljárásban nem tisztázták a bizottság szerepét.

Megismernének banktitkokat

A bizottság komoly eredményeket ért el annak feltárásában, hogy érintettek-e kormánypárti politikusok a bűncselekményben, nyilatkozta Demeter. A munka eredményes befejezéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a testület meghallgassa Kulcsár Attilát, megismerjen egyes banktitkokat és 595 lehallgatási jegyzőkönyvet - mondta Demeter Ervin.

Nem hallgatták meg Poltot

Tóth szerint adott esetben meghallgathatnák Kulcsárt, de ehhez előbb tisztázni kellene, hogy a főügyész és Kulcsár volt főnöke Rejtő E. Tibor között volt-e vádalku. Kulcsár nincs arra kötelezve, hogy igazat mondjon. Tóth képviselő mindenesetre jelentéstervezetet készített, amit el is küldött a bizottság elnökéhez, ebben eredménytelennek nevezi a testület munkáját. Tóth azt is sérelmezi, hogy nem hallgatták meg sem Polt Péter legfőbb ügyészt, sem Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét.

Hazajön az első számú célpont

A K&H Equities volt munkatársát Bécsben vették őrizetbe, miután kiderült, az általa kezelt számlákról több tízmilliárd forint tűnt el. Az eset nyomán csaknem egy tucat bankvezetőt, üzletembert és alkalmazottat vett őrizetbe a rendőrség. Kulcsár Attilát a héten hozzák haza Bécsből.