Eleonóra
-1 °C
2 °C

Kamu Bowie-koncert a Hősök terén

2004.01.27. 16:28
A Sugababest vagy David Bowiet ígéri az EU-csatlakozás éjjelén tartandó megakoncert fő vendégeinek a Total Media Produkciós Iroda. A cég vezetője szerint Horn Gábor koordinációs államtitkártól kapott szóbeli felhatalmazás alapján már nyolc hónapja dolgoznak az esemény összeállításán, jóllehet az április 30-i és május 1-i központi ünnepségek közbeszerzési pályázatainak leadási időszaka még nem zárult. Horn titkárságán viszont azt állítják, hogy valóban próbálkozott náluk a cég, de valótlan állítás, hogy az államtitkár bármilyen formában felhatalmazást adott volna a szervezési munkák megkezdésére.
A Blue nevű fiúcsapat áll a legjobban a Hősök terei megakoncert lehetséges meghívottjai között az euroconcert.hu honlapon. A Total Media Produkciós Iroda ugyanis már hetek óta szavaztatja szájtjának látogatóit arról, kit látnának szívesen a különböző országokból a budapesti EU-csatlakozási ünnepségen. A rendezvényszervező cég az angolok közül a Blue népszerűsége ellenére a Sugababest vagy David Bowiet ígéri a budapesti esemény lehetséges sztárvendégének. A magyar kínálatból a honlap szavazói szerint Vörös István és zenekara áll a legjobban, hazai sztárt azonban nem harangoz ba a Total Media.

Még be sem adták

"Cégünk a TOTAL MEDIA Produkciós Iroda számos sikeres rendezvény lebonyolítását követően 2004. április 30-ra és május 1-ére a nap jelentőségéhez méltó, nagyszabású rendezvény szervezését kezdte meg" - állítja a honlap ismertető szövege, jóllehet a Hősök terén tartandó ünnepség terveit, amelyről elsőként az Index számolt be, még nem véglegesítette a kormány. A koncert szervezésére és a többi eseményre kiírt közbeszerzésre a napokban lehet beadni az elsőkörös jelentkezést, majd február 23-án zárul le a pályázatok beadása.

Ígéretük van a milliókra

Nyolc hónapja szervezzük az Eurokoncertet - nyilatkozta az Indexnek Neményi Ádám, a Total Media ügyvezető-tulajdonosa, aki a gigantikus koncert ötletgazdájának tartja magát. Neményi szerint nyolc hónappal ezelőtt úgy indult a szervezés, hogy bekopogtattak Horn Gábor koordinációs politikai államtitkárhoz az Eurokoncert ötletével. Neményi szerint Hornék szimpatikusnak ítélték az ötletet és levélben is támogatásukról biztosították a kezdeményezést, javasolva, hogy induljanak a közbeszerzési eljuáráson

Néhány millió forint támogatást már kaptak a fővárosi önkormányzattól, illetve pályáztak az EU budapesti delegációjához is. Számítanak ugyanakkor a Miniszterelnöki Hivatal támogatására is, hiszen szóbeli ígéretük van Horn Gábortól az állami milliókra is.

A cég ebben bízva maga is elindul a közbeszerzési pályázaton. Neményi szerint nem az a fontos, hogy ők nyerjenek, hanem az, hogy megvalósuljon a koncert és ne érjen csalódás sokezer, az interneten szavazó fiatalt.

Neményiék, állításuk szerint a honlapon szereplő külföldi előadók mindegyikével tárgyalásban állnak, az azonban márciusban válik véglegessé, hogy a nagy választékból kik lesznek a fellépők. Ez attól is függ - hangoztatta a producer - , hogy végül mekkora lesz a gigakoncert büdzséje.

Ha azt állítja, akkor valótlant állít

Az Index megkeresésére Horn Gábor koordinációs titkárságán cáfolták Neményi állításait. Papp György a rendezvények szervezését végző operatív stáb vezetője kijelentette, hogy ha a Total Media vezetője azt állítja, hogy a szervezkedésre akár szóbeli, akár írásbeli felhatalmazást kapott Horn Gábortól, akkor valótlant állít. Papp hozzátette, ismeri a cégvezetőt, mert valóban jelentkezett a MeH-titkárságon, és 100 milliót kérve ajánlkozott a koncertek megszervezésére, de ajánlatát elutasították. A stábvezető elmondta, hogy már kaptak visszajelzéseket a honlap létezéséről és a produkciós iroda ténykedéséről, amelyben kormányzati megbízásra hivatkozott, de eddig úgy gondolták, hogy nem kell jogi síkra terelni az ügyet.

"Bowie nem jön"

David Bowie, tudomásom szerint, nem fog május elsején Budapesten koncertezni - nyilatkozta az Indexnek Hegedűs László, az egyik legnagyobb hazai koncertszervező cég, a Multimedia Concerts Kft. ügyvezetője. Tájékoztatása szerint munkatársai több kelet-európai fővárosba is próbálták az angol sztárt "beszervezni", de Bowie ügynöke jelezte, hogy a szokásos gázsija felett további több százezer dollárba kerülne a koncert, mivel ebben az időben nem turnézik a térségben a sztár. Így az érdeklődő cseh és lengyel ünnepségszervezők is lemondtak Bovie-ról. Hegedűs szerint ahhoz, hogy Budapesten megszervezzék ezt a koncertet előbb meg kellene nyerni a MEH közbeszerzési pályázatát, de a hírek szerint nincs a pályázati kiírásban keretösszeg nemzetközi koncertre.