Viola
-5 °C
-2 °C

Deutsch Tamásnak Suzukija és négymilliós biztosítása van

2002.12.04. 06:55
Demszky Gábor főpolgármester négy ingatlannal és 6,8 millió forint pénzintézeti adóssággal rendelkezik. Az egyik leggazdagabb képviselőnek, Bagdy Gábornak ugyanakkor 14 millió forint megtakarítása van, az SZDSZ-es Lakos Imre pedig havonta majdnem kétmillió forintot tehet zsebre. Ez derül ki a kedden nyilvánosságra került vagyonnyilatkozatokból.
Deutsch Tamás, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a legszegényebb képviselő a közgyűlésben - írja szerdai összeállításában a Magyar Hírlap. Egy Suzuki Wagon R+ autón és majdnem négymillió forint értékű biztosításon kívül más vagyona nincs. Bankban 1,9 millió forintot tart, ugyanakkor tartozik is 1,93 millió forinttal pénzintézetnek, miközben országgyűlési képviselőként 462 ezer forintot keres.

Húsz ingatlan

A legvagyonosabbak között ugyancsak egy fideszes várospolitikust, Bagdy Gábort tartanak számon, aki ebben az évben egy tucatnál is több szántót, gyümölcsöst, nádast kapott ajándékba. Korábban szerzett ingatlanvagyonának nagy része is ajándékozás útján került a nevére. A húsznál több ingatlan mellett 14 millió forint megtakarítása is van, miközben 3 millió 400 ezer forinttal tartozik. A közgazdászként keresett havi több mint egymillió forint mellett eltörpül az a 45 ezer forint, amelyet egy felügyelőbizottsági poszt után kap.

A vagyonbevallások szerint Lakos Imre szabaddemokrata képviselőnek sincsenek filléres gondjai. Egy részvénytársaság vezérigazgatójaként havi egymilliót keres, míg igazgatósági tagként 300 ezer, kerületi alpolgármesterként 160 ezer, a Főkert Rt. igazgatósági elnökeként 200 ezer forintot visz haza hó végén. Az álláshalmozásban is élenjáró képviselő városatyaként 240 ezer forint tiszteletdíjért dolgozik, míg egy kft. felügyelőbizottsági elnökeként is megkeres bruttó ötvenezer forintot havonta.

Működésképtelen Volkswagen

A város vezetői már nem mondhatók ennyire vagyonosnak. Demszky Gábor főpolgármester négy ingatlannal rendelkezik: Budakeszin egy 171 négyzetméteres lakás felével, valamint egy 52 négyzetméteres lakással, egy másik 142 négyzetméter alapterületű ingatlan egynegyede is az övé. Horvátországban 130 négyzetméteres nyaralót vásárolt - írja a Magyar Hírlap. Autója egy működésképtelen 25 éves Volkswagen. Demszkynek 67 ezer forintos köztartozása is van, s további 6,8 millió forint pénzintézeti adóssága, magánszemélyeknek ezenfelül félmillió forintot kell megadnia.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes nevén egy XIII. kerületi 58 négyzetméteres szövetkezeti lakás fele található. Megtakarítása azonban 22,5 millió forint. Jövedelme városvezetőként havi 476, felügyelőbizottsági tagként 110 ezer forint. Schiffer János szintén MSZP-s főpolgármester-helyettes egy 190 négyzetméteres lakóház felét, valamint egy Saab autót írt a vagyonnyilatkozatba, míg Atkári János egy 132 négyzetméteres lakás felét birtokolja.

A pénzügyekért felelős alpolgármester ezenkívül még egy 41 négyzetméteres lakás fele a XII. kerületben, illetve egy XIII. kerületi tíz négyzetméteres autótároló egyketted része van a nevén. Kismaroson egy üdülőtelek feléhez jutott ajándékozással. Két sportcsónakja is van Atkárinak, valamint egy használtan vásárolt Opel Corsája, továbbá 3000 darabos könyvtára, 1,6 millió forintja magánnyugdíjpénztárban. S bár négymillió forint készpénzzel is rendelkezik, hárommillió forinttal tartozik pénzintézet felé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!