Auguszta
-3 °C
2 °C

Újabb brókerügy a láthatáron

2003.11.08. 22:48
Többmilliárd forintos csalással gyanúsít a rendőrség két amerikai és egy magyar férfit, akiket csütörtökön már őrizetbe is vettek.
A rendőrség vasárnap ad tájékoztatást egy többmilliárdos, részvényekkel összefüggő csalásról - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombaton az MTI-vel.

Az RTL Klub híradója szombaton arról számolt be, hogy többmilliárd forintos csalással gyanúsít a rendőrség két amerikai és egy magyar férfit, akiket csütörtökön már őrizetbe is vettek.

A tájékoztatás szerint a férfiak egy részvénykereskedelemmel foglalkozó cég vezetői voltak, és külföldieknek segítettek külföldi részvények vásárlásában, a vevők pénze azonban eltűnt.

A hírműsor információi szerint az üggyel kapcsolatban pénteken házkutatást tartottak a Folyóvölgy Kft.-nél, a rendőrség pedig kezdeményezte a három férfi előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezt a bíróság a híradó közlése szerint elrendelte, tekintettel arra, hogy úgy ítélte meg: fennáll a szökés és az újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye.

Garamvölgyi László ezredes, az ORFK szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyben vasárnap adnak tájékoztatást.