Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Berekesztett brókerbizottsági ülés

2003.11.12. 11:28
Nem sikerült elfogadnia a parlament brókerbizottságában a szerdai ülés napirendjét, ezért némi évődés után Demeter Ervin fideszes elnök berekesztette az ülést. A brókerbizottság megalakulása óta gyakorlatilag nem végzett érdemi munkát.
Egymást hibáztatták rögtönzött sajtótájékoztatóikon a kormánypárti és az ellenzéki képviselők a parlamenti bróker-bizottság berekesztett ülése után - jelenti a HavariaPress. Demeter Ervin, a bizottság elnöke arról számolt be, hogy a kormánypártiak nem fogadták el a Wiener György alelnökkel, többszöri megbeszélés alapján kialakított kompromisszumos napirendet. Mint mondta, a házszabály szerint a napirendről a bizottság vita nélkül kellene, hogy döntsön, így azonnal szavazásra bocsátotta azt, hogy a múlt hetihez hasonló, botrányos jeleneteket elkerülje. A jelen lévő kormánypárti képviselők ennek ellenére nem szavazták meg a napirendet.

Wiener ugyanakkor, sajtótájékoztatóján elnöki puccsról beszélt az ügy kapcsán, emellett úgy vélte, nem véletlen, hogy az ellenzék által megfogalmazott kérdések egyike sem vonatkozik Rejtő E Tiborra. Gulyás József, atz SZDSZ képviselője azt hangoztatta, hogy szerinte nincs olyan, hogy a napirendről ne lehetne vitázni, Simon Gábor pedig kiemelte, hogy - a Rejtő E. Tiborral kapcsolatban felmerült vádalku miatt - meg kívánják hallgatni Polt Péter legfőbb ügyészt, valamint Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét is.

A két hete megalakult brókerbizottság érdemi munkát egyébként szinte még nem végzett: első ülésén a kormánypárti képviselők távollétében a Fidesz és az MDF képviselője "meghallgatta" az Orbán-kormány több tagját, múlt héten azonban már ilyen meghallgatások sem voltak. Egy héttel ezelőtt a Nemzeti Autópálya Rt, illetve az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetőit akarta meghallgatni a testület négy ellenzéki tagja, a napirendet azonban már akkor sem sikerült elfogadnia a brókerbizottságnak, a testület üvöltözéssel és kölcsönös vádaskodásokkal ért véget.