Gerzson
-3 °C
3 °C

Rézkarcok és zongorák

2005.02.01. 18:42
Demszky Gábor már augusztusban beadta vagyonnyilatkozatát, a fővárosi önkormányzat vezetőinek február elsejéig kellett bevallaniuk vagyonuk 2004-es alakulását. Látványos meggazdagodásnak nem volt tanúja az Index.

Demszky Gábor már 2004 augusztusában közzétette vagyonnyilatkozatát, amikor horvátországi nyaralójának ügye kipattant. A helyzet azóta mit sem változott, a főpolgármester vagyonnyilatkozatáról itt olvashat. Az országgyűlési képviselőknek ugyancsak február elsejéig kellett előállni vagyonnyilatkozatukkal.

Schiffer János

Nem változott látványosan 2004-ben a fővárosi vezetők vagyoni helyzete 2003-hoz képest. Demszky Gábor helyettese, Schiffer János ugyanúgy egy II. kerületi, 190 négyzetméteres lakás felét birtokolja, Saab típusú autója egy évet öregedett, most tizenegy éves. A főpolgármester-helyettes a Művészetek Palotájában vállalt tisztségéét 50 ezer forintos havi apanázst kap.

Vajda Pál

Demszky Gábor másik helyettese, Vajda Pál sem gazdagodott meg 2004-ben tavalyelőtthöz képest, megtakarításai csökkentek valamivel, most 23 millió forintja van különböző formában. A városházától 630 ezer forintos jövedelmet kap, és nem hagyta abba a kisautók és festmények gyűjtését sem.

Atkári János

Atkári János, Demszky ősszel lefokozott korábbi "jobbkeze" két ingatlannal rendelkezik: egy III. kerületi, 132 négyzetméteres lakást teljesen, egy XII, kerületi 41 négyzetméteres lakást felerészben tulajdonol. Számláján 10,2 millió forintot tart, de 3,5 millió forintos tartozása van. A városházától 670 ezer forintos jövedelmet kap.

Lakos Imre

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke egy 160 négyzetméteres ingatlant bérel az önkormányzattól, valamint tulajdonosa egy 80 négyzetméteres gárdonyi üdülőnek. A szabad demokrata politikus számottevő vagyonát biztos alapokra helyezte: államkötvényben 25 millió forintot tart, egy 35 millió forintos portfóliót pedig kezelésbe adott. Életbiztosítása 12 millióról szól, számláján hatmillió forint és tízezer euró (2,5 millió forint) található. Igazgatósági tagként emellett 500 ezer forint havi jövedelmet, és különböző cégektől 210 ezer forintot kap.

Kupper András

Zongorákat gyűjt Kupper András a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője, aki két lakást tulajdonol. Egy XI. kerületi, 560 négyzetméteres lakóházat felerészben (1991-től), egy érdi lakást (2000-től) egészben. A képviselő idén egy Ford Mondeo TDI-t vásárolt, 2001 éve azonban a zongoráké volt: egy Musica és egy Stingl páncéltőkés zongorát vett a Roland pianínója mellé. Kupper 24 millió forintos vagyont vallott be, képviselőként és egy kht fb elnökeként 320 ezer forintos havi jövedelemhez jut.