Béla
12 °C
27 °C

Nem szerződhetnek az Enviroduna Kft.-vel a kerületek

2004.02.16. 14:12
A fővárosi közigazgatási hivatal szerint törvénysértő az a fővárosi rendelet, amely arra kötelezi az önkormányzatot, hogy pályázat nélkül kössön szerződést az Enviroduna Kft-vel a budapesti csatornázási fejlesztések bonyolítására. Az Info Rádió értesülései szerint a több mint százmillió forintos megbízást aláírás előtt letiltotta a budapesti főjegyző.
A fővárosi közigazgatási hivatal szerint törvénysértő rendelettel, közbeszerzési eljárás nélkül juttatná saját cégét a főváros egy 104 millió forintos megbízáshoz. Az Info Rádió értesülései szerint a tavaly decemberben elfogadott jogszabály kimondja, hogy a kerületi csatornafejlesztési munkák koordinálását az Enviroduna Kft. végzi majd, összesen 104 millió forintért.

A hivatal törvényességi észrevétele Budapest főjegyzőjének előterjesztése szerint helytálló, ezért Tiba Zsolt a közgyűlési döntés felülvizsgálatát javasolja.

Tiba Zsolt az Info Rádióval közölte: a jogi problémák miatt letiltotta a szerződés megkötését. Az ügy február végén kerül még egyszer a közgyűlés elé.

A főváros végzi a kerületek csatornáinak kiépítését

Az elmúlt évben a főváros politikai alkut kötött a kerületekkel, amely szerint vállalja a teljes csatornázottság kiépítését, ha a kerületek támogatják a forrásmegosztási rendeletet. A csatornázási alap minden évben több milliárd forintot tartalmaz. A munkákat az Enviroduna Kft. fogja össze.

Az Enviroduna Kft. a főváros száz százalékos tulajdonában van. Az önkormányzat néhány évvel ezelőtt hozta létre, hogy koordinálja a majdani csepeli központi szennyvíztisztító építését. A szennyvíztisztító beruházásának csúszása miatt a társaságnak maradt kapacitása más munkák elvégzésére is.

15%
3899 Ft
3315 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft