Rendszámvadászat a szemétlerakók ellen

2006.03.20. 15:35
A XI. kerületi önkormányzat saját forrásból eltakarítja a 6-os út bevezető szakaszánál felgyűlt illegális szeméthegyet, amelyre az InfoRádió a napokban hívta fel a figyelmet.

Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester elmondta, a kerület megpróbálja elkapni a szennyezőket is, ám mivel a bírság gyakran kisebb, mint egy fuvar ára, nem sok visszatartó erővel bír a büntetés.


A helyszínen (Fotó: InfoRádió)

A XI. kerületben a Savoya park mellett Budapest legnagyobb méretű illegális hulladéklerakó-helye alakult ki az elmúlt hónapokban, a futballpálya méretű önkormányzati ingatlanra először csak a teherautók hordták folyamatosan a sittet és egyéb szemetet, de ma már a háztartási hulladék, sőt a gyűjtőhelyeken ingyenesen elhelyezhető szelektív hulladék is megtalálható itt.

Indulhat a rendszámvadászat

Lakos az InfoRádiónak elmondta, egyszer sikerült megakadályozniuk egy újabb szemétlerakást, amikor teherautók rendszáma alapján megtalálták a vétkes céget, de a szemét és sitt lerakása azóta is folyamatos.

Az alpolgármester ezért arra kérte a környéken élőket, segítsék a nyomozást, írják föl és küldjék el a szemetet hordó teherautók rendszámát a kerületnek, ami így el tud járni a szabálysértő cégekkel szemben. Bár Lakos szerint a pénzbírság jelenleg nem elrettentő eléggé, a szemét legális elhelyezése ugyanis nagyobb költségekkel jár.

A kerületi önkormányzat most saját forrásból a közterületfenntartók segítségével takarítja el a 6-os út bevezető szakaszánál lévő szeméthegyet.