József, Bánk
-6 °C
0 °C

A főváros vezetése is ötletpályázatot ír ki

2005.04.04. 20:46
Nemzetközi ötletpályázatot ír ki a Podmaniczky-tervben meghatározott főbb fejlesztési központjaira a főváros. A Fidesz Budapest új szimbólumát kereső nyílt tenderével szemben az önkormányzat a külvárosra helyezné a hangsúlyt.

Nemzetközi ötletpályázatot ír ki a Podmaniczky-tervben meghatározott főbb fejlesztési központjaira a főváros - közölte a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn Budapesten.

"Az elkövetkező hónapokban a fővárosi önkormányzat nyílt, nemzetközi városrendezési ötletpályázatokat ír ki arra a két nagyon fontos tengelyre, (...) ahol a legtöbb fejlesztési projekt elhelyezkedik" és amelyek alapvetően meghatározzák a város stratégiai jövőjét - mondta Ikvai-Szabó Imre egy szakmai konferencián.

A várospolitikus ezek között említette a Duna mentén az északi és a déli területeket valamint a budai és a pesti belvárosok vonalától kifelé eső városrészeket.

Az önkormányzati bérlakások száma nagyon alacsony, 80 ezerre tehető, és a közel 10 éve lezajlott "agresszív lakásprivatizáció" után a rossz állapotú házakban élőknek ma nincs elég forrásuk arra, hogy részt vegyenek az épületek felújításában, mondta el a főpolgármester-helyettes.

A Fidesz az új Budapest építészeti szimbólumának megalkotására írt ki pályázatot a nemzeti konzultáció keretében. Orbán Viktor pártelnök és Finta József építész a Papp László sportarénában jelentette be március közepén, hogy a funkció és a helyszín megkötése nélkül ötletpályázatot írnak ki a főváros újkori "építészeti jelére".