Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hajléktalanok zavarták meg a sajtótájékoztatót

2005.05.04. 13:19
A három éve tartó aluljáró-felújító program sikerét ecsetelte a Kálvin téri aluljáróban szerdán a fővárosi önkormányzat két szakbizottságának elnöke, miközben néhány hajléktalan a rendőrökkel huzakodott.

A három éve tartó program részeként az önkormányzat folyamatosan egyre többet költ arra, hogy a közösségi élet e fontos színterei, az aluljárók XXI. századi körülmények között fogadhassák a több százezer közlekedőt, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Lakos Imre, a városüzemeltetési bizottság SZDSZ-es elnöke közölte, a tavalyinál több mint 100 millió forinttal nagyobb összeget, 700 millió forintot költenek idén az aluljárók felújítására, karbantartására és folyamatos tisztán tartására. Az idén a Kálvin térihez hasonlóan teljes körűen megújul az Astoriánál és a Lehel téren lévő aluljáró.

Danielisz Béla a városrendészeti bizottság szocialista elnöke elmondta, hogy az aluljárók rendjének megteremtésén együtt munkálkodnak az önkormányzati közterület-felügyelők és a rendészeti szervek.

A főváros idei 250 millió forintos plusz támogatásából mintegy 80 újabb közterület-felügyelő kezdheti meg munkáját. A rendészeti szervektől az évi 330 millió forintos önkormányzati támogatásért cserébe a főváros egyebek közt nagyobb figyelmet vár el az aluljárók rendjének biztosításában.

Nem juthattak szóhoz

Lakos Imre egy kérdésre közölte, hogy Demszky Gábor 1990-es ígérete, miszerint rendet tesz az aluljárókban, csak folyamatos munkával valósulhat meg. "Nem fogjuk tudni egyik napról a másikra megoldani ezt a kérdést" - tette hozzá.

A politikusok beszéde közben néhány hajléktalan, köztük Tóth Olivér kifogásolta, hogy a tájékoztató idejére kipakoltatták velük holmijaikat az aluljáróból, hogy ne zavarják a rendezvényt.

Bodnár Tibor pedig azt sérelmezte, hogy a rendőrök el akarták őket távolítani a helyszínről, miközben kérdéseket intéztek a képviselőkhöz. A három éve tartó aluljáró-felújító program sikerét ecsetelte a Kálvin téri aluljáróban szerdán a fővárosi önkormányzat két szakbizottságának elnöke, miközben néhány hajléktalan a rendőrökkel huzakodott.