Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vigyázat, a kétajtós szekrények záródnak

2007.08.24. 14:53
Begyűjtöttük az első tapasztalatokat a BKV éjszakai jegyellenőrzéséről: 4 ajtó, 12 őr, nem kevés indulat és csigalassú kiszolgálás. Videó.

Újabb 75 biztonsági őrt állított szolgálatba a BKV, hogy tovább fokozza a jegyellenőrzés hatékonyságát, a bliccelők elleni harcot. A csapat egyik fele az éjszakai járatok megállóiban fogja kérni a jegyeket, bérleteket. Az első, szerda éjszaka tapasztalait az Index is begyűjtötte a Nyugati téren.

A 906-os éjszakai vonalán 4 megállóban (Nyugati, Moszkva és Széna téren, illetve az Oktogonon) 4-4 ellenőr és 6-6, a BKV alvállalkozásában álló biztonsági őr állt.

A Nyugatinál teszteltünk, és bár nem voltak sokan, a hangulat olykor pattanásig feszült a megállóban és a buszon, aminek egyrészt a buszmegállóban váratlanul felbukkanó nagydarab biztonsági őrök látványa, másrészt a jegyeladás lassúsága voltak okozói. Egy jegyet kb. 1 perc alatt adtak el.

Az éjszakai jegyellenőrzés a BKV tájékoztatása szerint tesztidőszakát éli, a helyszínen megkérdezett BKV-s középvezetők elégedettek voltak a teljesítménnyel. Az akció célja az is, hogy felmérjék, érvényes jeggyel mennyien használnák az éjszakai járatokat, megéri-e az üzemeltetésük.