Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Vigyázat, a kétajtós szekrények záródnak

2007.08.24. 14:53
Begyűjtöttük az első tapasztalatokat a BKV éjszakai jegyellenőrzéséről: 4 ajtó, 12 őr, nem kevés indulat és csigalassú kiszolgálás. Videó.

Újabb 75 biztonsági őrt állított szolgálatba a BKV, hogy tovább fokozza a jegyellenőrzés hatékonyságát, a bliccelők elleni harcot. A csapat egyik fele az éjszakai járatok megállóiban fogja kérni a jegyeket, bérleteket. Az első, szerda éjszaka tapasztalait az Index is begyűjtötte a Nyugati téren.

A 906-os éjszakai vonalán 4 megállóban (Nyugati, Moszkva és Széna téren, illetve az Oktogonon) 4-4 ellenőr és 6-6, a BKV alvállalkozásában álló biztonsági őr állt.

A Nyugatinál teszteltünk, és bár nem voltak sokan, a hangulat olykor pattanásig feszült a megállóban és a buszon, aminek egyrészt a buszmegállóban váratlanul felbukkanó nagydarab biztonsági őrök látványa, másrészt a jegyeladás lassúsága voltak okozói. Egy jegyet kb. 1 perc alatt adtak el.

Az éjszakai jegyellenőrzés a BKV tájékoztatása szerint tesztidőszakát éli, a helyszínen megkérdezett BKV-s középvezetők elégedettek voltak a teljesítménnyel. Az akció célja az is, hogy felmérjék, érvényes jeggyel mennyien használnák az éjszakai járatokat, megéri-e az üzemeltetésük.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!