Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betört az első állomásra a metró fúrópajzsa

2007.09.13. 17:15
Demszky Gábor barátnőjével, több tucatnyi munkással és újságíróval ünnepelte meg, hogy csütörtökön elérte az első állomást a 4-es metrót építő pajzs. Spriccelt a habos szmötyi a Tétényi úti állomáson, hullottak a mázsás betondarabok. Videó.

Áttörte az első állomás falát a 4-es metró alagútját építő pajzs csütörtök délelőtt. A Tétényi útra végül nem az előbb indult, de egy pukli miatt ácsorogni kényszerült északi, hanem a déli pajzs érkezett meg.

A helyszínen az alagút- és állomásépítő BAMCO konzorcium és a Hídépítő Zrt., illetve Demszky Gábor főpolgármester ünnepelte pezsgővel az építkezés első igazán látványos eseményét, a metrót építő BKV ezúttal nem képviseltette magát.

Megkérdeztük a múlt héten bekövetkezett aknaomlásról az építkezést ellenőrző Eurometro Kft. főmérnökét, Bozsó Tamást, mi volt a földomlás oka, mert először az esős időt okolták.

Egy helyi geológiai anomália volt a ludas a mérnök szerint, ami az előzetes feltárásnál nem derült ki. Az egyébként kemény, néha sziklaszerű kiscelli agyag itt úgy viselkedett mintha zúzott kő lenne, és az előbiztosításnál ütött lyukon egyszerűen kifolyt a kőzet.

Hogy pontosan mi történt a személyi sérülést nem, de egy hetes csúszást okozó balesetben, arra választ adhat az építkezést biztosító társaság hónapok alatt elkészülő jelentése, amely megállapítja, hogy a kivitelező BAMCO kárigényének beadásakor hivatkozhat-e előre nem látható (vis maior) eseményre. Az ügyben indult belső vizsgálat két hét múlva zárul le.