Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megfagytak a BKV buszai

2007.11.29. 09:39
Kéttucatnyi, más hírek szerint több mint száz buszt kellett fáklyával kezelni, miután reggelre elfagyott a fékrendszerük.

BKV-s dolgozóktól származó információk szerint legalább kétszáz darab autóbusz vált ma reggel szolgálatképtelenné, miután - feltehetően - az elmaradt karbantartás miatt elfagyott a fékrendszerük.

Az utasok nem kis derültségének közepette a műszaki dolgozok fáklyákkal melegítik a buszokat, ugyanis a BKV-nak már csak egy darab, érvényes műszakival rendelkező vontatója van, így ezzel a vadnyugati, kamionos módszerrel kell életet lehelni a fékekbe.

A buszok légfékesek, és nagy hidegben (éjszaka, hajnalban -3--7 fok volt) már menetközben, a légnedvesség kifagy a széltől. Ilyenkor vízteleníteni kell a rendszert, mert különben a fagyott víz eltömíti a fékcsövet.

A BKV fődiszpécsere szerint a forgalomba állt buszok közül 20-as nagyságrendben történtek fagyások, de hogy a garázsokban mi a helyzet, nem tudta megerősíteni. Elmondása szerint a közlekedésben nem okoz fennakadást a probléma.