Emília
18 °C
26 °C

Megfagytak a BKV buszai

2007.11.29. 09:39
Kéttucatnyi, más hírek szerint több mint száz buszt kellett fáklyával kezelni, miután reggelre elfagyott a fékrendszerük.

BKV-s dolgozóktól származó információk szerint legalább kétszáz darab autóbusz vált ma reggel szolgálatképtelenné, miután - feltehetően - az elmaradt karbantartás miatt elfagyott a fékrendszerük.

Az utasok nem kis derültségének közepette a műszaki dolgozok fáklyákkal melegítik a buszokat, ugyanis a BKV-nak már csak egy darab, érvényes műszakival rendelkező vontatója van, így ezzel a vadnyugati, kamionos módszerrel kell életet lehelni a fékekbe.

A buszok légfékesek, és nagy hidegben (éjszaka, hajnalban -3--7 fok volt) már menetközben, a légnedvesség kifagy a széltől. Ilyenkor vízteleníteni kell a rendszert, mert különben a fagyott víz eltömíti a fékcsövet.

A BKV fődiszpécsere szerint a forgalomba állt buszok közül 20-as nagyságrendben történtek fagyások, de hogy a garázsokban mi a helyzet, nem tudta megerősíteni. Elmondása szerint a közlekedésben nem okoz fennakadást a probléma.