Árpád
-2 °C
3 °C

Álbliccelőkkel szűrik ki a korrupt BKV-ellenőröket

2009.02.17. 15:52 Módosítva: 2009-02-17 16:00:49
Egy külsős cég emberiből álló hivatásos bliccelőcsapattal ellenőrzi próbálja kiszúrni a saját zsebre dolgozó ellenőreit a BKV. Az ellenőrzés apropója, hogy szombat este a rendőrség elkapott 4 saját zsebre dolgozó jegyvizsgálót, akiket ma azonnali hatállyal ki is rúgtak.

A BKV azonnali hatállyal elbocsátotta azt a négy jegyellenőrt, akiket még szombaton vett őrizetbe a rendőrség, mondta a közlekedési társaság szóvivője. Kiricsi Karola szerint a jövőben egy külsős cég segítségével "álbliccelőkkel" ellenőrzik majd a jegyvizsgálókat.

A közlekedési társaság azután döntött az ellenőrök azonnali, rendkívüli elbocsátásáról, hogy a bíróság szerint megalapozottá vált a vesztegetés gyanúja. A BKV-nál több mint 400 ellenőr dolgozik, akik évente 20 millió utast ellenőriznek. A hasonló esetek elkerülése érdekében a BKV egy külsős céget bíz meg, akik "próbavásárlással", civil ruhás "álbliccelők" alkalmazásával próbálják lebuktatni a korrupt ellenőröket.

A rendőrök szombaton fogtak el négy BKV ellenőrt, akik saját zsebre bírságoltak főként külföldieket. Őrizetbe vették őket és a rendőrség már kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Évente négy-öt hasonló eset fordul elő a közlekedési vállalatnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?