Judit
3 °C
7 °C

7518 pár formacipőt vásárol a BKV

2009.04.07. 12:50

Végre megtudhatjuk, miért kellett a BKV-nak cipőipari tanácsadásra elköltenie 700 ezer forintot, írja az Utazó kiskövet blog. A cég ugyanis kiírt egy közbeszerzési pályázatot munkacipő szállítására. Két év alatt összesen 7518 párt kell szállítania a nyertesnek, fele-fele arányban téli és nyári darabokat.

A cipőket majd azok az alkalmazottak viselhetik, akik az utcán, forgalomban dolgoznak. A tender érdekessége, hogy nem konkrét cipőt kell szállítani, hanem utalványos rendszerben kell a dolgozókat kiszolgálni - érdemben tehát a cipőkereskedők tudnak ajánlatot tenni. A pályázat értékelésekor 70 százalékban számít az ajánlati ár, 15 százalékot számít a bolt megközelíthetősége, és másik 15 százalékot ér a bolt(ok) nyitvatartási ideje.

A pályázaton csak olyan cégek lehetnek sikeresek, akik az elmúlt két évben legalább 100 millió forintos forgalmat értek el, és ebből legalább 20 millió forint cipőkből származott.

A korábban az Index által ismertetett, hivatalba lépése óta kötött tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban Kocsis István egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy olyan munkát nem finanszíroztak, amiből nem volt haszna a BKV-nak. A formacipő-tanácsadásra például szerinte szükség volt, mert nem tarthatnak cipőipari szakembert főállásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?