Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Egy év múlva elkészülhet a belváros új főutcája

2009.04.08. 14:35

Egy év múlva elkészülhet a belváros új "főutcája", amely több utca és tér felújításával és a környék autóforgalmának csillapításával valósulhat meg mintegy 5,5 milliárd forintból - közölte az V. kerületi önkormányzat szerdán annak kapcsán, hogy ezen a héten indul a projekt.

Az önkormányzat közleménye szerint a beruházás érintené a Kecskeméti utcát, az Egyetem teret, a Károlyi Mihály utcát, a Petőfi Sándor utcát, a Bécsi utcát, az Erzsébet teret és a Október 6. utcát.

Az érintett utcák és terek összekapcsolásával jönne létre a főutca, amely elsősorban a gyalogos közlekedést szolgálja majd, ezért a fent említett utcákon korlátoznák az átmenő forgalmat - áll a közleményben. Az érintett szakaszt és a környező kis utcákat új díszburkolattal látják el, felújítják a közvilágítást és új utcabútorokat és növényeket is kihelyeznek majd.

Az Építészfórum galériája

Az önkormányzat közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az építkezés ideje alatt a főutca vonalán forgalomkorlátozás lesz érvényben. A munkaterületen az építkezés ideje alatt nem lehet parkolni. Az esetleges parkolási problémákat úgy próbálják enyhíteni, hogy kezdeményezték a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulásnál, hogy az Egészségügyi Minisztériummal kötött szerződés azonnali felmondásával április 14-től szabaduljon fel a parkoló a kerületi lakosok számára.

Továbbá az V. kerület felkérte a Fővárosi Önkormányzatot, hogy a környező mellékutcákban kizárólag a belváros lakosoknak tegye lehetővé a parkolást - áll a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?