Hat fővárosi vasútállomáshoz építenek P+R parkolókat

2009.04.09. 16:43

Összesen hat budapestivasútállomás és vasúti megállóhely mellett P+R parkolók és B+R tárolók építésére írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló Parking Kft, áll a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában. A teljes beruházás hozzávetőleg 18 ezer négyzetméteren aszfaltburkolatú feltáró utakat, térkövezett parkolókat, aszfaltozott járdákat, bazaltbeton buszfordulókat és fedett kerékpártárolókat foglal magában szegélyekkel, a meglévő közúthálózathoz kapcsolódóan.

A kiírás szerint összesen 570 autós parkolóhelyet és 120 férőhelynyi fedett kerékpártárolót létesítenek. A kerékpár tárolókat a Kerékpáros Magyarország Program paraméterkönyvének megfelelően kell kialakítani. A vállalkozónak az utakhoz és parkolókhoz kapcsolódó vízelvezetési, közmű kiváltási, közmű védelmi, közvilágítási és kertészeti munkákat is el kell végeznie.

A parkolókat a következő állomások mellett alakítják ki: Budafok-Belváros vasútállomás (Bp. XXII. Városház tér), 4000 négyzetméter út, parkoló, járda és zöldterület rendezés, 140 parkolóhely és 20 kerékpárnak fedett tároló. Budafok-Háros vasútállomás (Bp. XXII. Nagytétényi út): 1850 négyzetméter út, parkoló, járda és zöldterület rendezés, 62 parkolóhely és 20 kerékpárnak fedett tároló.

Rákoscsaba vasútállomás (Bp. XVII. Rákoscsaba utca, Szent Imre herceg út): 5500 négyzetméter út, parkoló, járda és zöldterület rendezés, 135 parkolóhely, 20 kerékpárnak fedett tároló és buszforduló. Rákoshegy vasútállomás (Bp. XVII. Bánya utca): 3600 négyzetméter út, parkoló, járda és zöldterület rendezés, 136 parkolóhely és 20 kerékpárnak fedett tároló.

Rákoskert vasúti megállóhely (Bp. XVII. Kísérő utca): 2400 négyzetméter út, parkoló, járda és zöldterület rendezés, 69 parkolóhely (ebből 45 új, 24 felújítandó), 20 kerékpárnak fedett tároló és buszforduló. Rákoscsaba-Újtelep vasúti megállóhely (Bp. XVII. Szent Imre herceg út: 670 négyzetméter út, parkoló, járda és zöldterület rendezés, 28 parkolóhely és 20 kerékpárnak fedett tároló.

Az ajánlatokat május 27-ig kell benyújtani a jelentkezőknek, a szerződéskötés tervezett időpontja június 16, a beruházás várható befejezése 2009. október 30.