Judit
3 °C
7 °C

Újabb útfelújítások kezdődnek Budapesten

2009.04.21. 11:54

III. kerület Jablonka út (Farkastorki út – buszforduló között)
Április 22-én, szerdán kezdődik a XIII. kerületi Gogol utca és a III. kerületi Jablonka út felújítása a Farkastorki út és a Jablonka úti buszforduló között.

A Jablonka úton a munkálatok során 1250 méteren lemarják a régi útburkolatot, két rétegben aszfaltoznak, elbontják, majd újjáépítik a kőszegélyeket, erősített szerkezettel átépítik az adott szakaszra eső buszmegállókat.

A kivitelezés teljes ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítani és a forgalom csak váltakozó irányban haladhat a munkába vett területen. A felújítás teljes ideje alatt 30 km/h-val közlekedhetnek a gépjárművek és parkolási tilalom lép életbe az adott szakaszon.

A Jablonka út felújításának költsége: 71 361 715 forint + Áfa. A fogalomba helyezés várható időpontja: 2009. május 07. Kivitelező: Colas Építő Zrt.

XIII. kerület Gogol utca ( a Hegedűs Gyula utca és a Váci út között). A Gogol utcai munkálatok során 265 méteren teljes pályaszerkezet átépítést végeznek, lemarják a régi útburkolatot, új ágyazatbetont építenek, két rétegben aszfaltoznak, és újjáépítik a hasított kőszegélyeket. A felújítás során erősített szerkezettel újjáépítik az adott szakaszra eső buszmegállókat.

A kivitelezés teljes ideje alatt lezárják a forgalom elől a Gogol utca munkába vett szakaszát, sem a Váci út sem pedig a Hegedűs Gyula utcából nem lehet behajtani a Gogol utca ezen szakaszára. A Visegrádi utca - Gogol utca kereszteződését is teljesen lezárják az autósok elől, így a Visegrádi utca az adott kereszteződésben zsákutcává válik. A BKV adott szakaszt érintő buszjáratait elterelik a munkába vett területről.

A Gogol utca felújításának költsége: 54 186 716 Forint + Áfa. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2009. május 09. Kivitelező: Colas Építő Zrt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?