Újabb útfelújítások kezdődnek Budapesten

2009.04.21. 11:54

III. kerület Jablonka út (Farkastorki út – buszforduló között)
Április 22-én, szerdán kezdődik a XIII. kerületi Gogol utca és a III. kerületi Jablonka út felújítása a Farkastorki út és a Jablonka úti buszforduló között.

A Jablonka úton a munkálatok során 1250 méteren lemarják a régi útburkolatot, két rétegben aszfaltoznak, elbontják, majd újjáépítik a kőszegélyeket, erősített szerkezettel átépítik az adott szakaszra eső buszmegállókat.

A kivitelezés teljes ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítani és a forgalom csak váltakozó irányban haladhat a munkába vett területen. A felújítás teljes ideje alatt 30 km/h-val közlekedhetnek a gépjárművek és parkolási tilalom lép életbe az adott szakaszon.

A Jablonka út felújításának költsége: 71 361 715 forint + Áfa. A fogalomba helyezés várható időpontja: 2009. május 07. Kivitelező: Colas Építő Zrt.

XIII. kerület Gogol utca ( a Hegedűs Gyula utca és a Váci út között). A Gogol utcai munkálatok során 265 méteren teljes pályaszerkezet átépítést végeznek, lemarják a régi útburkolatot, új ágyazatbetont építenek, két rétegben aszfaltoznak, és újjáépítik a hasított kőszegélyeket. A felújítás során erősített szerkezettel újjáépítik az adott szakaszra eső buszmegállókat.

A kivitelezés teljes ideje alatt lezárják a forgalom elől a Gogol utca munkába vett szakaszát, sem a Váci út sem pedig a Hegedűs Gyula utcából nem lehet behajtani a Gogol utca ezen szakaszára. A Visegrádi utca - Gogol utca kereszteződését is teljesen lezárják az autósok elől, így a Visegrádi utca az adott kereszteződésben zsákutcává válik. A BKV adott szakaszt érintő buszjáratait elterelik a munkába vett területről.

A Gogol utca felújításának költsége: 54 186 716 Forint + Áfa. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2009. május 09. Kivitelező: Colas Építő Zrt.