Május végéig lezárják a Műegyetem rakpartot

2009.05.11. 13:11

Még májusban több mint egy évre lezárják a Műegyetem rakpartot a 4-es metró építése miatt. A tervek szerint a fúrópajzs május 18-án kezdi el a Duna alatti munkát. A Margit hidat legkorábban augusztus 1-én zárják le, körülbelül egy évig tart majd a felújítása.

A Műegyetem rakpartot azért kell lezárni, mert a 4-es metró pesti oldali alagútépítésénél már nem az Etele térről, hanem a Gellért térről szolgálják ki a fúrópajzsokat. A területet a tervek szerint 2009. májusa és 2010. szeptembere között kell lezárni a forgalom elől. A jelenleg a Gellért téren álló fúrópajzs a tervek szerint május 18-án kezdi el a Duna alatti fúrást és négy hét alatt ér át a pesti oldalra, a Fővám téri állomásra.

Lezárják a Margit hidat is, valószínűleg augusztus 1-én, és körülbelül egy év múlva nyitják meg újra. Felújítják a híd teljes szerkezetét, kiszélesítik, kétirányú kerékpárutat is építenek, mindez 12 milliárd forintba kerül majd. A rekonstrukció alatt folyamatos marad a hídon a villamosközlekedés, amit ideiglenes villamospályával biztosítanak majd.