Beszállna a BKV-ba a celebmilliárdos

2009.05.15. 15:11

Hónapokon belül Orangeways buszok futhatnak majd bizonyos BKV-járatok helyén, ismertette terveit Kedves Ferenc, az Orangeways igazgatótanácsának tagja egy kiadványban.

A tervek megvalósulását elősegítheti, hogy a BKV nemrég mondta fel a Nógrád Volánnal kötött szerződését, mely a 20E vonalon közlekedő csuklós autóbuszok alvállalkozói üzemére vonatkozott és hamarosan új alvállalkozói tendereket is kiír.

orange2

„A cég komoly reményeket fűz ahhoz, hogy a helyi és helyközi fuvarozás liberalizációja után meghatározó szereplője lehet a magyar piacnak. A korábbi - sikertelen - próbálkozások után a társaság a napokban aláírja az első alvállalkozói szerződését az egyik Volán-társasággal, s hónapokon belül Orangeways buszok futhatnak majd bizonyos BKV-járatok helyén is.” – ezt a Napi Gazdaság 100 leggazdagabb magyar című kiadványában nyilatkozta Kedves Ferenc, a bulvármédiában topmodell szeretőiről és nagyvonalú ajándékairól elhíresült magyar milliárdos.

Az Index megkérdezte a BKV-t az ügyben, és azt a választ kapta, hogy a BKV tervezi alvállalkozói tevékenységre vonatkozó közbeszerzési eljárás kiírását, amelynek elsődleges célja a pótlási feladatok ellátása. Hozzátették: amennyiben közbeszerzési eljárás meghirdetésre kerül, - mint bárki más - az OrangeWays is pályázhat. Megpróbáltuk megkérdezni Kedves Ferencet is, ám őt nem sikerült elérni.

Az Orangeways főként Romániába, de számos más európai országba indít nemzetközi buszjáratokat, amelyekkel a fapados légitársaságok konkurenciáját próbálja megteremteni.

A cég tavaly vetett szemet először a belföldi piacra: a szolnoki helyi közlekedés működtetésére kiírt pályázaton azonban végül a Jászkun Volán győzött. Dombóváron más stratégiával sikerült bekerülni a helyi közlekedésbe: június 1-től a Gemenc Volán alvállalkozójaként üzemeltet helyi járatokat az Orangeways.