Lezárták a Jókai teret balesetveszély miatt

2009.05.19. 17:00

Lezárták a terézvárosi Jókai teret balesetveszély miatt; a VI. kerületi közparkban még hétfő délután egy hatalmas faág zuhant egy padra, de nem sérült meg senki; az autóforgalom továbbra is zavartalan, közölte az önkormányzat sajtóirodája kedden.

A padon, amelyre a faág 30 méter magasról lezuhant, ugyan éppen pihent valaki, mégsem szenvedett sérüléseket. A fa, amely a hivatal szerint egészségesnek tűnt, nem messze áll a játszótértől, ahol a baleset idején nem játszottak gyerekek.

Az önkormányzat az esetet követően azonnal lezáratta a teret a járókelők elől, az autóforgalom azonban továbbra is zavartalan. A Főkert Zrt. munkatársai megkezdték a tér fáinak a gallyazását, hogy elejét vegyék a további baleseteknek.

A hivatal emlékeztet arra, hogy a múlt héten hasonló eset történt a Lövölde téren. A közlés szerint Verók István, Terézváros polgármestere a balesetet követően azt mondta: mindez "különös nyomatékot ad" azon törekvéseiknek, hogy a kerületi zöldterületeken csak egészséges, a környezetükre veszélytelen fák álljanak.

"Nem szeretnénk, ha hasonló esetek ismét előfordulnának, ezért megtettük azokat a lépéseket, amelyek jelenlegi tudásunk szerint meg kell tennünk: a veszélyes fákat egészségesekre kívánjuk cserélni" - fogalmazott a közlemény szerint a polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy ebben a "szakmai kérdésben" nem akadályozza meg őket senki.

A felújított Jókai teret 2006 szeptemberében adták át a közönségnek. A park rekonstrukciójára a VI. kerület 15 millió forintot fordított. A felújítás előtti években számos civil szervezet tiltakozott a Jókai térre tervezett ötszintes mélygarázs terve ellen, mert a beruházás miatt ki kellett volna vágni az ott álló fák egy részét. A Fővárosi Bíróság 2006 májusában helyezte hatályon kívül a térre tervezett mélygarázs építési engedélyét.