Megvan Kivágóné utóda

2009.05.20. 19:42

Bihary Gábor lesz a mandátumáról múlt pénteken lemondott Kivágó Iván Györgyné utóda a Fővárosi Közgyűlésben, tudta meg MSZP-s politikusoktól az MTI a párt budapesti tanácsának szerda esti döntését követően.

A szocialisták véglegesítették a 2010-es országgyűlési választás fővárosi listáját, amely a korábban nyilvánosságra kerültekhez képest csak minimálisan változott. Az első 14 helyen nem történt változás, a 15. helyre jelzett Budai Bernadett helyére Komássy Ákos került. Budai 19. lett, míg Havas Szófia a 19. helyről kettőt előrelépett.

A listát a párttanács 41 jelenlévő tagja közül 26-an szavazták meg, hatan nemmel voksoltak, kilencen pedig érvénytelen szavazatot adtak le: nem jelölték meg azt, hogy igennel vagy nemmel voksolnak.

Bihary Gábor a Fővárosi Közgyűlés június 3-i ülésén teszi majd le képviselői esküjét, addigra ugyanis a városvezetés szerint a jelölések kapcsán esetlegesen benyújtott kifogásokat jogerősen elbírálják. Bihary 1994-2006 között már volt fővárosi képviselő, jelenleg III. kerületi frakcióvezető, és a fővárosi városképvédelmi bizottságának külsős tagja. A fővárosi képviselői posztért hárman indultak, s a 41 szavazatból Bihary 26-ot kapott.