Vilmos
20 °C
33 °C

Elmaradhat a próbadugó

2009.05.21. 07:07

Akkora felháborodást váltott ki a főváros nyári belvárosi sávszűkítési kísérlete, hogy az egészből jó eséllyel nem lesz semmi, írja a csütörtöki Népszabadság.

A Közlekedéstudományi Intézet három szakértőjének a városházához címzett levelében azt írják, a "mesterséges torlódások" előidézését nem tartják célszerűnek, a sávszűkítések miatt az autósok nem fognak tömegközlekedésre váltani, amíg az nem lesz lényegesen jobb színvonalú. Hasonló véleményen volt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület is, hangsúlyozva, hogy több mint negyven vonalon kritikus a zsúfoltság, és kevés a busz.

Ikvai párttársa, Lakos Imre fővárosi közlekedési tanácsnok a kísérletet agyrémnek, íróasztalötletnek nevezte, amely "minden ésszerűséget nélkülöz". A lap úgy tudja, a területet felügyelő Hagyó Miklós (MSZP) városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a javaslatot jelenlegi formájában nem támogatja, így az jó eséllyel nem is kerül a főpolgármesteri kabinet, illetve a Fővárosi Közgyűlés elé.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) városfejlesztési főpolgármester-helyettes kedden jelentette be, a készülőben lévő tervek szerint egy-egy sávot levennének a Kossuth Lajos utcáról, a Rákóczi útról, a Hegyalja útról, a Bajcsy-Zsilinszky útról és az Üllői útról, azok helyén pedig buszsávot, kerékpárutat vagy parkolót alakítanának ki, illetve szélesítenék a járdát.