A VII. kerület még nagyobb műdugót akar

2009.05.22. 15:39 Módosítva: 2009.05.22. 15:39
Erzsébetváros illetékes szakbizottsága támogatta a tervet, sőt még szigorítaná is.

Budapest Főváros VII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Közrendvédelmi és Környezetvédelmi Bizottsága csütörtöki ülésén megtárgyalta a mesterséges dugó néven elhíresült, úgynevezett Nyári Belvárosi Forgalomcsillapítás tervezetet.

A testület támogatta a tervet, sőt kiegészítéseket javasolt hozzá.

A testület azt javasolja, hogy a Rákóczi út Erzsébet körút és Nagydiófa utca közötti szakaszán 2-3 rakodási parkolót alakítsanak ki, ahol áruszállítási célból maximum 30 percig lehet díjmentesen várakozni. Emellett az Erzsébet körút és Károly körút közötti teljes hosszon új zöldsávot javasolnak és kérik a keresztező gyalogos zöld jelzések meghosszabbítását.

A bizottság a Dohány utca elején, a Síp utcáig terjedő szakaszon az esetlegesen forgalmi sávban parkoló autók azonnali elszállítását javasolja. Emellett korlátoznák a Wesselényi utcában is az átmenő forgalmat (az Erzsébet körúttól), a Dohány utca – Károly körút torkolatánál pedig úgy módosítatnák a jelzőlámpa fázisát, hogy gyorsabban lehessen jobbra haladni a Deák tér felé.

A testület javasolja még az esetlegesen forgalmi sávban parkoló autók azonnali elszállítását a Nagykörút teljes hosszában, valamint kérik a főváros hozzájárulását a Podmaniczky tervben is szereplő belső-erzsébetvárosi 30 km-es sebességkorlátozott zóna létrehozásához.

Az úgynevezett mesterséges dugó tervét a jövő héten tárgyalja várhatóan a fővárosi kabinet. A XI. kerület néhány napja elutasította a tervezetet, amelyről csütörtökön maga az egyik előterjesztő főpolgármester-helyettes is azt mondta, hogy politikai támogatás hiányában kicsi az esélye a megvalósulásának.