Színészek lesznek a BKV új magyar hangjai

2009.05.28. 19:27 Módosítva: 2009.05.28. 20:39

Ismert színészek hangjára cserélné a BKV a buszokon, villamosokon, metrókon hallható tájékoztatókat, ám hiába készült el a felvétel, hiába fizették ki a színészeket, mégis a régi hangok darálják az állomások nevét, tudta meg a TV2 tények című műsora. A régi járművek, régi hangosbemondójára ugyanis nem tudják feltenni az új hangokat. (Azért a BKV azt ígéri, hogy a jövő héten már bemutatja a járművek új magyar hangjait.)

A BKV jelenleg több mint 80 milliárd forintos adóságállományt görget, és évente 15 milliárd forintos veszteséget produkál. A főpolgármester egyébként pont pénteken tárgyal a miniszterelnökkel, állította a Tények, ugyanis a közlekedési vállalat Demszky Gábor szerint a finanszírozhatóság határán van.

Éppen ezért hiba, vélekedett Vitézy Dávid, a BKV felügyelőbizottságának tagja, hogy színészhangokra költ a cég. Az tény, mondta a Tényeknek Vitézy, hogy a BKV jelenlegi utastájékoztatási gyakorlata pocsék, de ezen egy jottányit sem változtat, hogy színészek mondják be az állomások nevét (és azt, hogy az adott helyszínről melyik színház közelíthető meg könnyen).