Szabálytalan autóst fotózni veszélyes

2009.06.03. 11:05 Módosítva: 2009.06.03. 11:05

Az alábbi képet Mókás Mákos nicknevű olvasónk küldte be, akit a fotózás után követett a taxis, hogy ordítozzon vele még egy darabig.


"A Gogol utcában nemrég újították fel teljesen az utat, jó budapesti módra az újonnan elkészült bringasávokat gyorsan birtokba is vették... az autósok ;) Ezt a képet ma csináltam, csúnya dolog az előítélet, de hogyhogynem itt épp egy sötétített BMW és egy taxis parkol szabálytalanul."

"A dolog pikantériája, hogy a fotózás után a taxis utánam jött, egy háztömbbön keresztül követett, és hogy is mondjam... az úriember nem túl változatos stílusban váltogatta a geci, anyád, buzi, baszás, kurva, köcsög szavakat, mindezt olyan vöröslő fejjel üvöltve, hogy nem csodálkoztam volna, ha leszakad a feje. De hát ez már csak így megy, minél tahóbb valaki, természetesen annál kevésbé ő a hibás...
Mókás volt az is, ahogy ismételgette, hogy erreérszrábazmeg, fényképezgetszbazmeg, ennyireráérszbazmeg miközben ott ült mellette az utasa, de ő inkább velem ordítozott, ahelyett, hogy inkább dolgozott volna. Hát ilyen alacsony a kerítés..."

Egy másik olvasónk sem úszta meg beszólás nélkül, igaz neki nem taxis, hanem rendőr mondta meg a magáét: "A rendőrös fotókkal tele van már a net, ami délután (06.01 18:30 körül) a Körút, Tompa utca sarkán történt, kicsit több ennél. Baráti társasággal baktattunk, amikor is látjuk, a képen szereplő rendőrautó beáll az szabálytalanul parkoló taxiféle mögé. Nem intézkedtek, hanem csak megálltak, kicsit még manővereztek a kocsival, aztán várakozó álláspontra helyezkedtek, így, ahogy látszik. Teloval csináltam egy fotót, amit kiszúrtak, és az ablakot lehúzva kikiabált a vezető: - Most örülsz, okostojás? Majd így hívjál rendőrt, ha bajod van, tudod mikor megyünk ki!
Kicsit meglepődtünk, aztán mosolyogva mentünk tovább, hiszen eddig is tudtuk, milyen a rendőrségünk, ez csak megerősített.
Cigiző"

M. küldte a fenti fotót, a következő szöveg kíséretében: "Mozgássérült helyen, cédula nélkül. Majd még ő szólt be, hogy fényképezzem le elölről is. Látható, hogy kb 3m-re szembe volt üres hely, és amúgy is kb. 50 szabad parkoló van a környéken. Az eset Bp környéki."

"Szerda délután a Pannónia u.-Csanády u. sarkon láttam ezt a zebrán parkoló terepjárót, és miután teljesen egyetértek a kezdeményezéssel, hogy állítsuk pellengérre a súlyos normaszegőket, lefotóztam az autót, és most küldöm a rovatotok részére", írta Henci a fenti fotó kíséretében.

Z.F.hosszabb külföldi tartózkodás után a Ferihegy II A termináljából kijövet talált rá erre a zebrán parkoló diplomata BMW-re. MInt írta, "idővel megjöttek, kényelmesen bepakoltak majd elhajtottak. Persze egy következmények nélküli országban..."

Manyizga egy burgenlandi élményét osztotta meg kép formájában: "beküldöm két burgenlandi élményképemet a parkolási témában: a szabálytalanul, járdán parkoló Punto: magyar."

Tamás küldte ezt a "pár finom képet egy terepjáróról, ami egyszerre két mozgássérült parkolót is elfoglalt. Nem volt rajta igazolvány - bár ha lett volna, az sem jelent semmit. A kép amúgy tavaly év végén készült Óbudán a Csillagvár bevásárlóközpont parkolójában - ahol amúgy összesen három mozgássérült parkoló van. Miért van az, hogy valahogy soha nem a Szabó Ervin könyvtár bejáratánál állnak ezek az autók? Tegyétek fel a szégyentáblára, ha lehet."

"Kedden Audi TT Roadster, mozgássérült kártyával a Balaton utcában. Az autó fixen kétszemélyes. Utas és soför is olyan mélyen ül, hogy eleve nehéz belöle kiszállni. Persze egy fürge mozgássérültnek semmi sem lehetetlen :)", írta (egy másik) Tamás a beküldött kép mellé.

A többi friss képet a Budapest blog indafotós galériájában lehet megnézni. A képtárba fel is lehet tölteni a képeket (jobbra fent, a Töltse fel fotóit az Indafotóra! gombra kattintva), akkor rögtön meg is jelennek, de természetesen email-ben is fogadjuk őket (Küldjön videót, levelet! gomb).