Megváltozott a BKV menetrendje

2009.06.06. 09:11 Módosítva: 2009.06.06. 09:11

Megváltozott a BKV összmenetrendje, paraméterkönyve: a mai nappal több járatnak módosult az útvonala vagy a menetrendje, de van olyan autóbusz is, amely megszűnt. A közlekedési társaság tájékoztatása szerint a 33A járatot összevonják a 33-as jelzésűvel. Az eddig csak hétvégén közlekedő 109-es buszok munkanapokon 19 órától is szállítanak utasokat Kőbánya-alsó vasútállomás és az óbudai Bogdáni út között, viszont a 9-es és a 206-os autóbusz munkanapokon este 7 óra után nem jár.

A 123-as autóbusz útvonala módosul: Soroksár felé a Szent László utcai megállóig változatlan útvonalon halad, majd három új megállót érint: a Mesgye utcát, az Újtelep utat és a Szentlőrinci úti lakótelep végállomást. Változik a 204-es útvonala is: a budakalászi Cora áruházzal kötött szerződés értelmében a járatok szombattól mindkét mindkét irányban megállnak a bevásárlóközpontnál.

A 225-ös autóbuszok eddigi rákospalotai, Székely Elek úti végállomása után új megállóhely létesül Mélyfúró utca néven. Az éjszakai 950-es autóbusz végállomása a Székely Elek utcai korábbi felszállóhely.

Kispest, Határ út és Újpest-központ között a hétvégi zsúfoltság enyhítésére ezentúl 914A jelzéssel éjszakai busz közlekedik. Az éjszakai 914-es járat végállomása Káposztásmegyer - Mogyoródi-patakhoz kerül át, a 23E jelzésű autóbuszok Timót utcai megállóhelye pedig mindkét irányban megszűnik.

A BKV közlése szerint a paraméterkönyv változtatásával az a céljuk, hogy az utasok igényeihez alkalmazkodjon a közösségi közlekedési hálózat, több helyre jussanak el alacsonypadlós járművek, s újabb útirányokba lehessen átszállás nélkül eljutni. Ezen felül a változásoktól a szolgáltatás színvonalának további javulását várják. A paraméterkönyv az idén még egyszer megváltozik, augusztus 22-én, akkor jelentősebb mértékben.