Halogatják a döntést a Margit hídról

2009.06.16. 10:52 Módosítva: 2009.06.16. 12:50

A Margit híd felújítására kiírt tender eredményhirdetésének elhalasztását javasolja a Főpolgármesteri Kabinet a főváros pénzügyi és közbeszerzési bizottságának. A munkára a tervezett 14,8 milliárd forintot jelentősen meghaladó árajánlatok érkeztek, a fővárosnak még körülbelül 15 milliárdot kellene előteremtenie. Erről azonban június 25-én dönthet a Fővárosi Közgyűlés, míg a pályázat eredményhirdetése június 24-én lenne.

A halasztásra a közbeszerzési törvény maximum 30 napot tesz lehetővé - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

A hiányzó források pótlására felmerült bizonyos még el nem kezdett uniós projektek halasztása vagy lemondása. A pénzügyi hiánynak nagyságrendileg egyetlen nagyberuházás, az 1-3-as villamos felújítása és meghosszabitása feleltethető meg.

Július végére várható jogerős építési engedély a Kossuth téri mélygarázs építéséhez. Az építési munkálatok szeptemberben kezdődhetnek és előreláthatóan 14-16 hónapig tartanak. A beruházás során 540 férőhelyes mélygarázst és látogatóközpontot hoznak létre, megszüntetik a felszíni parkolást és reprezentatív parkosított közteret alakítanak ki.