Újabb útlezárások a Margit hídnál

2009.06.18. 19:41 Módosítva: 2009.06.18. 19:41

Újabb útlezárások és forgalomkorlátozások lesznek nyáron a Margit híd közelében a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna, valamint az új Üstökös utcai csomópont építése miatt. Az Üstökös utcában és az Árpád fejedelem útján sávlezárások várhatóak, az alsó rakpart Margit híd és Halász utca közé eső szakaszát pedig lezárják az autósok elől vasárnaptól.

Szerdától sávszűkítés lépett életbe a II. kerületi Üstökös utcában csatornaépítés miatt: megszűnt a parkoló sáv, mert a forgalmat erre a sávra terelték. A lezárás várhatóan július 8-ig tart - tájékoztatott közleményében az ÉlőDuna Project csütörtökön.

Hétfőn elkezdik a budai felső rakpartról a Margit hídra vezető felhajtó, azaz a Liptay utca helyreállítását. Első ütemben a parkoló sávot és az épületek felőli sávot foglalják majd el, második ütemben megnyitják ezeket a helyreállított sávokat, és a fennmaradó, Duna felőli sávon dolgoznak majd. A forgalomkorlátozás a tervek szerint július közepéig tart.

Június 21. és augusztus 1. között lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit hídtól dél felé, a Halász utcáig gázvezeték-építés, valamint aszfaltozás miatt. Az útlezárás ideje alatt mind az északi, mind a déli irányba közlekedő autósok a Halász utcai le- és felhajtót tudják használni.

Augusztus 1-jétől ismét a Margit hídi felhajtóig lehet majd használni a Budai alsó rakpartot. A Margit hídtól északi irányban ezután is folytatódnak a munkák a lezárt rakparton. A tervek szerint szeptember második felétől teljes hosszában újra járható lesz a Budai alsó rakpart.

Június 21-től augusztus 1-ig sávlezárások és forgalomterelések lesznek az Árpád fejedelem útján, mert az Üstökös utca vonalában elkezdődik egy új közlekedési csomópont építése. A forgalomkorlátozás ideje alatt az eredetileg 2-szer 3 sávos Árpád fejedelem útján északi irányban csak egy, délirányban két sáv lesz járható.